Home Știri Amenzile cresc de la 1 iulie

Amenzile cresc de la 1 iulie

de
blank

Odată cu majorarea salariului minim pe economie, care ajunge la 800 de lei brut, punctul de amendă crește până la 80 de lei.

rutiera-politia-circulatie

Fiecare majorare a salariului minim brut pe economie atrage după sine și o majorare a tuturor amenzilor de circulație. Corelația dintre cele două valori este stabilită prin lege, un punct de amendă reprezentând 10% din salariul minim.

Astfel, de la 1 iulie, remunerația minimă crește de la 750 la 800 de lei brut, fiind calculată pentru un program complet de lucru de 168,667 ore în medie, reprezentând 4,74 lei/oră.

Suspendarea permisului ar putea merge până la 4 ani

Contravenţiile pentru încălcarea regulilor de circulaţie sunt încadrate în clase de sancţiuni cărora le corespunde un număr de puncte-amendă, în funcţie de gravitatea faptelor şi de pericolul social pe care acestea îl prezintă. Pentru clasa I sunt date două sau trei puncte-amendă, pentru clasa a II-a, patru sau cinci puncte-amendă, pentru clasa a III-a, de la şase la opt puncte-amendă, pentru clasa a IV-a, de la nouă la 20 de puncte-amendă şi pentru clasa a V-a, de la 21 la 100 de puncte-amendă. Contravenţiile prevăzute la clasa a V-a de sancţiuni se aplică persoanelor juridice.

Amenzile pe care le pot primi șoferii sunt cuprinse, de la 1 iulie, între 160 de lei și 1600 de lei, cu mențiunea că pentru persoanele juridice acestea merg până la 8000 de lei.

 

Articole similare

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?