Constructorul german a prezentat noul Audi activesphere concept, al patrulea – și ultimul – din seria “sphere”.
Dacă vă amintiți, Audi a început să prezinte o serie de concepte, în jurul ideii “sphere”, în 2021, când am văzut Audi skysphere roadster, iar în anul următor au venit Audi grandsphere sedan și Audi urbansphere space concept. Constructorul german a mers pe ideea de spectacol estetic în cazul fiecărui dintre aceste concepte, dar cel prezentat acum, activesphere, este cel mai spectaculos. Desenat cu un crossover coupe, cu 4 uși, Audi activesphere concept mizează pe ideea de aventură, ieșiri în natură, cumva motivul Allroad updatat pentru noua eră a industriei auto.
Dimesiunile sunt mari: 4,98 metri lungime, 2.07 metri lățime și doar 1,6 metri înălțime. Și ampatamentul este generos, cu cei 2,97 metri, care permit ocupanților să stea confortabil pe toate cele patru locuri. Accesul este și mai facil, pentru că Audi activesphere concept are portiere cu deschidere în oglindă, fără montant central.
Jantele de 22 inchi sunt concepute pentru orice tip de teren, la fel și suspensia. Garda la sol standard este de 208 mm, dar poate fi mărită cu 40 mm atunci când se rulează în off-road. Audi spune că unghiul de atac este de 18,9 grade, iar cel de degajare de maxim 28,1 grade. Conceptul mai are o funcție utilă. Partea din spate culisează și transformă activesphere într-un fel de pick-up, care poate transporta 2 biciclete electrice în benă.
Interiorul a fost creat în ideea de realitate virtuală. Adică șoferul poate urmări informații proiectate în câmpul său vizual, iar pasagerii pot intra în realitatea virtuală cu ajutorul unor ochelari speciali. Desigur, pentru că este un concept, Audi activeshere poate fi autonom, caz în care volanul și pedalierul sunt retrase în bord.
Propulsia este, cum altfel, electrică. activesphere este construit pe platforma PPE, cu tehnologie de 800V, astfel încât are viteză maximă de încărcare de 270 kW. Cele două motoare față/spate, produc împreună 325 kW (442 CP) și 720 Nm și oferă tracțiune integrală. Bateria are capacitatea de 100 kWh și asigură o autonomie de peste 600 km.
Constructorul german mai spune că 10 minute de încărcare la capacitatea maximă sunt suficiente pentru autonomie de 300 km, iar în 25 de minute bateria poate fi încărcată de la 5 la 80%.