Home Știri BMW X5 facelift este așteptat să debuteze în 2022

BMW X5 facelift este așteptat să debuteze în 2022

de George Grosu

BMW lucrează în prezent la un facelift pentru modelul său X5 din segmentul SUV-urilor mari și care va fi finalizat în cursul acestui an. Recent, prototipul camuflat al acestui X5 modernizat a fost surprins în timpul testelor de anduranță.

Actuala generație a modelului BMW X5 cunoscută sub codificarea internă G05 a fost lansată la comercializare în noiembrie 2018. Programată pentru anul 2022, revizuirea tradițională va fi realizată conform tendinței actuale la mijlocul carierei modelului. Prototipul camuflat al acestuia, surprins recent în timpul testelor de către unul din fotografii de la Motor Presse Stuttgart, ne arată practic că nu sunt de așteptat schimbări majore în ceea ce privește designul SUV-ului BMW din clasa mare.

Camuflajul prototipului surprins la teste indică deja detaliile de la exterior în care BMW-ul X5 se va schimba iar în primul rând sunt vizate barele de protecție din față și din spate. În ciuda camuflajului, bara de protecție față a prototipului amintește de un amestec de design de la kit-ul sportiv M-Sport și versiunea iPerformance. Bara de protecție din spate beneficiază de asemenea de un aspect mai dinamic. Grupurile optice față și blocurile optice de pe acest prototip nu prezintă modificări, de unde rezultă că stiliștii studiourilor de design de la BMW încă mai experimentează unele idei. În plus, ca de obicei, noi modele de jante și o paletă de culori extinsă la exterior ar trebui să facă parte din versiunea modernizată a modelului german.

În schimb, modificările din interior ar trebui să corespundă cu cele ale noului BMW Seria 5. Aceasta înseamnă că, BMW X5 restyling va beneficia de un nou sistem de infotainment cu ecran tactil de 10,25 inci cu sistem de operare BMW iDrive 7.0 și, opțional cu un display având diagonala de 12,3 inci.

Gama de motorizări a BMW-ului X5 cu facelift ar trebui să includă versiuni optimizate atât pe benzină cât și diesel, cu noi sisteme mild-hybrid de 48 volți care cresc puterea motorului respectiv cu aproximativ 11 CP. Mai mult ca sigur va fi păstrată și versiunea plug-in hybrid xDrive45e. BMW-ul X5 în noua versiune actualizată va fi probabil prezentat ca model 2022, cel mai târziu către finalul acestui an.

Cu acest facelift, BMW încearcă să mențină vânzările modelului său SUV din clasa mare la un nivel cât mai înalt în ciuda unei concurențe destul de mari venite din partea unor modele ale unor mărci premium.

Foto: Motor Presse Stutgart

Prototip BMW X5 facelift în timpul testelor
Prototip BMW X5 facelift în timpul testelor
Prototip BMW X5 facelift în timpul testelor
Prototip BMW X5 facelift în timpul testelor
Prototip BMW X5 facelift în timpul testelor
Prototip BMW X5 facelift în timpul testelor
Prototip BMW X5 facelift în timpul testelor

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?