Buick și lacrosse (jocul) – două mărci indigene din America de Nord, vor deveni native în… China. Astfel, Buick a prezentat primele detalii despre noul LaCrosse Avenir, model care va fi produs în exclusivitate, alături de LaCrosse-ul standard, la Shanghai.
Tumultul industriei auto nord-americane – acolo unde producătorii se grăbesc să închidă liniile de producție și chiar fabrici întregi dacă erau dedicate unor modele clasice și nu popularelor SUV-uri – a determinat Buick să prezinte în China (și doar pentru China) versiunea cu facelift a modelului LaCrosse. Acesta va fi produs exclusiv la fabrica SAIC-GM Jinqiao South din Shanghai, existând o posibilitate foarte mare ca modelul ce poartă numele unui tradițional sport de echipă nativ din America de Nord să nu mai ajungă și pe piața din… SUA.
Remodelarea acordată noii versiuni LaCrosse ar putea fi deconcertantă pentru mulți fani ai europeanului Opel Insignia, însă să nu uităm că Opel de fapt îl produce sub licență de la General Motors. Iar Buick are propria versiune – Regal. Astfel, constructorul american poate dispune fără grijă de stilul elegant și dinamic, oferindu-i noului LaCrosse numeroase elemente inspirate de Insignia – de la partea frontală cu grila de mari dimensiuni și farurile LED subțiri la spatele ce pare preluat fără prea multe ocolișuri. Per total, LaCrosse este un interesant mix între designul cu tentă europeană și trăsăturile mărcii americane, totul împachetat într-un sedan de mari dimensiuni și cu mult spațiu dedicat locurilor din spate – element apreciat de clienții chinezi.
Faceliftul nu aduce doar schimbări de ordin estetic, ci și noutăți de ordin tehnic – Buick introduce un nou propulsor EcoTec (ajuns la a opta generație), de 2 litri turbo și dotat cu 237 CP și 350 Nm. Acesta este asistat de o transmisie automată cu nouă rapoarte, pentru un consum de 6,9 l/100 km în ciclul local. Buick introduce și noua versiune de top LaCrosse Avenir, care aduce o culoare exclusivă, mai mult crom, jante de 19 inch, tapițerie din piele la interior, logo-uri Avenir pe portiere, precum și o serie de servicii și programe post-vânzare exclusive. Decizia de a păstra LaCrosse în oferta din China, în timp ce în SUA modelul este pensionat, a fost determinată de vânzările foarte bune: marca a sosit pe pământ chinez în 1998, iar din vânzările totale de 9 milioane de exemplare, peste 1,2 milioane de unități au fost din gama LaCrosse.
Seat a prezentat recent strategia sa de electrificare, ce va include șase modele EV sau plug in hybrid până în 2021. Primele modele complet electrice vor fi versiunea EV a micului Mii și varianta de serie a conceptului el-Born, în timp ce viitoarea generație Leon și noul SUV Tarraco vor primi fiecare câte un sistem de propulsie PHEV, alături de Cupra Leon și Cupra Formentor. Acesta din urmă, prezentat la Salonul Auto de la Geneva, a fost confirmat pentru producția de serie de Luca de Meo, președintele Seat, asamblarea fiind programată acasă, la fabrica de la Martorell. În plus, Seat va dezvolta o versiune redusă ca dimensiuni a platformei VW MEB, în colaborare cu marca Volkswagen – pentru EV-uri de aproximativ patru metri, de la brand-uri multiple și cu prețuri de bază sub 20.000 euro.