Home Știri Citroen C5 Aircross facelift pregătit de lansare pentru anul 2022

Citroen C5 Aircross facelift pregătit de lansare pentru anul 2022

de George Grosu

Citroen a revigorat aspectul SUV-ului său compact C5 Aircross atât la exterior cât și la interior, a extins echipamentul cu noi dotări și a introdus scaune mai confortabile și un display tactil mai mare.

Citroen a lansat modelul C5 Aircross în segmentul SUV compact în anul 2018, iar conform tendinței actuale, majoritatea modelelor ajunse la jumătatea carierei beneficiază de un facelift. Acest facelift realizat modelului francez este unul major din punct de vedere stylistic care a vizat în special partea frontală care putem spune că se integrează mai bine în aspectul general al modelului dar și la noile tendințe stilistice ale momentului. Însă, din punct de vedere tehnic, platforma EMP2 a modelului C5 Aircross, aceeași pe care se bazează inclusiv modelele din grupul Stellantis: Opel Grandland și DS7 Crossback, rămâne practic neschimbată. În consecință, facelift-ul nu aduce nici o noutate în privința gamei de motorizări. Ca și până acum, sunt disponibile unitățile pe benzină Puretech 130, diesel Blue HDi 130 și versiunea de top ca plug-in-hybrid cu o putere de 225 CP.

Revenind la aspectul exterior, retușurile optice sunt destul de vizibile. Noul logo al mărcii se evidențiază mai bine în noua parte frontală redesenată, într-un un cadru negru și cromat pe care designerii Citroen l-au integrat în grila radiatorului, ne mai fiind poziționat deasupra acesteia, așa cum s-a aflat până acum. Sub farurile cu lumini de zi în formă de V, există fante de aerisire verticale, care acum sunt funcționale, ne mai având doar un rol pur stilistic ca până acum. O nouă fantă îngustă de aerisire a fost poziționată deasupra plăcuței de înmatriculare, iar noua fantă de aerisire din bara de protecție față are dimensiuni ușor majorate. Producătorul auto francez a oferit grupurilor optice un aspect 3D contemporan atât în față cât și în spate, cu sticlă întunecată și o nouă grafică luminoasă. În schimb, la partea din spate și cea laterală, modificările sunt mai discrete și doar la unele detalii.

În același timp, Citroen oferă clienților noi posibilități de personalizare a aspectului lui C5 Aircross. Pentru aceasta, sunt disponibile jantele „Pulsar” de 18 țoli vopsite în negru sau argintiu, iar șinele de plafon pot fi comandate acum și într-un finisaj mat. Singurul tip nou de vopsea introdus este albastrul închis Eclipse și care completează paleta de culori actuală și care este destul de acromatică cu un ton special de negru, precum și două tonuri de gri și două de alb. Începând cu acest facelift, carcasele oglinzilor retrovizoare vor fi disponibile standard într-un ton de negru lucios.

La interior, îmbunătățirile aduse în designul cockpitului sunt destul de vizibile, chiar dacă volanul și afișajul instrumentelor de bord rămân aceleași. Aici merită menționat noul display tactil de 10 inci în locul celui anterior de 8 inci și datorită căruia, gurile centrale de ventilație au fost repoziționate în partea de jos. Liniile orizontale clare diferă în mod clar de aspectul modelului pre-facelift cu aspect mai puțin convențional și care se potrivește mai bine cu noua consolă centrală care nu mai găzduiește o manetă mare pentru schimbătorul de viteze, ci un comutator discret în locul acesteia. În plus, Citroen a introdus un nou compartiment pentru depozitarea obiectelor și un al doilea port USB.

C5 Aircross facelift beneficiază de cea mai recentă generație de scaune Advanced Comfort de la C4 și C5 X, care sunt prevăzute cu un miez de spumă de înaltă densitate și un strat suplimentar de spumă de 15 milimetri grosime. Pe lângă încălzire, scaunele din față au si funcție de masaj. În funcție de nivelul de echipare, Citroen oferă tapițeria cu Alcantara Soft Touch sau piele perforată. Cotierele, planșa de bord și consola centrală, pe de altă parte, sunt acoperite într-un material textil cu efect de piele. În spate, francezii instalează trei scaune rabatabile, glisante și retractabile individual.

La începutul verii, modelul C5 Aircross facelift urmează să fie disponibil pentru clienți. Citroen nu a dezvăluit încă prețurile, însă actualul model are un preț de pornire pentru versiunea de bază cu motor pe benzină și transmisie manuală de la 31.740 de euro iar pentru versiunea PHEV prețul minim este de 40.390 euro.

Citroen C5 Aircross facelift
Citroen C5 Aircross facelift
Citroen C5 Aircross facelift
Citroen C5 Aircross facelift
Citroen C5 Aircross facelift
Citroen C5 Aircross facelift
Cockpit
Cockpit
Consola centrală

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?