Home MagazinReportaje Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2019

Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2019

de Aurel Niculescu

90 de ani de magie clasică și fascinație modernă – Concorso d’Eleganza Villa d’Este 

O vilă din secolul XVI, malurile pline de mister și nostalgie ale lacului Como și o adevărată simfonie a celor mai exclusiviste modele clasice (și nu numai) au defilat regulat, de 90 de ani încoace, prin fața spectatorilor cu ocazia faimosului Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Prima ediție a avut loc pe 1 septembrie 1929 – în cadrul palatului-hotel Villa d’Este, din Italia – iar de atunci sunetul eșapamentelor îngemănate răsună la unison în Cernobbio (nordul Italiei). An de an, ca o adevărată „simfonie a motoarelor”, așa cum a fost prezentat leitmotivul ediției aniversare de anul acesta.

Sub patronajul BMW Group Classic şi al Grand Hotel Villa d’Este, motto-ul complet a fost „Simfonia Motoarelor – 90 de ani de Concorso d’Eleganza Villa d’Este & Automobile BMW”. Aceasta deoarece în 1929 avea loc nu doar întâia ediție a concursului ci și lansarea primului automobil de serie de la BMW – 3 /15 PS. Astăzi, trecutul se îmbină cu ușurință cu viitorul…

Continuarea acestui material o regăsiți în paginile AMS, ediția iulie, acum la toate centrele de difuzare a presei.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?