Home Știri Cu Nissan Ariya de la Polul Nord la Polul Sud

Cu Nissan Ariya de la Polul Nord la Polul Sud

de Dan Damian
Nissan Ariya Pole to Pole

Nissan Ariya, modelul electric al constructorului japonez, va încerca ceea ce nici un EV nu a făcut până acum: să ajungă de la Polul Nord la Polul Sud.

Lansat în urmă cu un an, Nissan Ariya este primul SUV Nissan conceput doar pentru propulsie electrică. Japonezii s-au gândit acum la un mod mod original, posibil record mondial, de a-i demonstra avantajele. Și nu oricum, ci prin intermediul unei călătorii de 27.000 km, de la Polul Nord magnetic la Polul Sud.

Pentru că, în versiunea sa de serie nu se putea descurca în zonele arctice și – probabil – nici pe terenul foarte accidentat din unele zone situate între aceste două puncte, exemplarul care va pleca în expediție a fost modificat cu ajutorul celor de la Arctic Trucks. Dacă nu ați auzit de ei, căutați-le mașinile, poate cea mai cunoscută fiind Toyota Hilux, folosită pentru tot felul de expediții în zonele arctice.

Nissan Ariya Pole to Pole

Așadar, Nissan și Arctic Trucks au lucrat pentru a-i oferi capacități de trecere mai bune modelului Ariya și ceea ce a ieșit vedeți în poze. Practic, compania islandeză a modificat suspensiile mașinii și i-a aplicat jante speciale încălțate cu pneuri de 39 inchi. Dar atât. Nissan a vrut să păstreze celelalte caracteristici neatinse de vreo modificare. Asta înseamnă că bateria este exact cea a versiunii de serie, iar tracțiune integrală este asigurată de sistemul e-4ORCE, tot de serie.

Mașina este echipată cu bateria de 87 kWh (net), care alimentează câte un motor electric pe fiecare punte, dar autonomia oficială de 493 km este probabil departe de realitate cu astfel de pneuri și la o asemenea înălțime.

La volan va fi Chris Ramsey, asistat de soția sa Julie Ramsey. Cei doi au experiență în astfel de expediții, fiind primii care au terminat, acum câțiva ani, cei 17.000 km al Raliului Mongoliei la bordul propriului lor Nissan Leaf.

Nissan Ariya Pole to Pole

Traseul presupune ca cei doi exploratori să străbată cele două Americi, startul fiind în luna martie a acestui an. Expediția ar urma să dureze 10 luni.

În privința încărcării bateriei, lucrurile au fost stabilite. Câr timp vor rula în zone populate, vor încărca de la rețeaua electrică, iar pentru zonele izolate/arctice au o altă soluție. Mașina va tracta un trailer cu o turbină eoliană mobilă și panouri solare. Acestea sunt singurele modalități pe care cei doi spun că le vor folosi atunci când rețeaua electrică publică nu există.

Puteți urmări desfășurarea acestei expediții aici.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.