Home Știri Ford România inaugurează astăzi rezultatul unei investiții de 100.000 de dolari în Laboratorul de Mecatronică al Colegiului Ștefan Odobleja din Craiova

Ford România inaugurează astăzi rezultatul unei investiții de 100.000 de dolari în Laboratorul de Mecatronică al Colegiului Ștefan Odobleja din Craiova

de

Ford România marchează astăzi inaugurarea oficială a Laboratorului de Mecatronică în cadrul Colegiului Ștefan Odobleja din Craiova, proiect demarat în urmă cu aproximativ 6 luni.

Evenimentul de astăzi este rezultatul unei investiții de 100.000 de dolari realizată de Ford Motor Company Fund, ramura filantropică a companiei, investiție care a facilitat dotarea Laboratorului cu cele mai moderne echipamente care le vor da ocazia elevilor să ia parte la cursuri practice și să înțeleagă mai bine industria contemporană de producție.

În timp ce Ford a investit în tehnologie, Primăria Craiova a avut la rândul său o contribuție importantă în renovarea unor zone-cheie care au facilitat posibilitatea reconfigurării spatiului în care se află Laboratorul.

Mecatronica este o știință mutidisciplinară care combină ingineria mecanică, electronica, ingineria digitală, ingineria telecomunicațiilor, ingineria de sistem și ingineria sistemelor de control. În viziunea Ford, studiul Mecatronicii le oferă viitorilor specialisti posibilitatea unei abordări mult mai flexibile și tehnice, adăugând în același timp cele mai avansate elemente și rezultate tehnologice și practice.

“Mecatronica este o știință complexă care le oferă viitorilor specialiști din domeniul auto o mulțime de oportunități de dezvoltare. Din acest motiv vrem să oferim tinerilor elevi craioveni din noua generație șansa de a se apropia de această disciplină. Ford Fund a ales să facă acest lucru investind în Laboratorul pe care il inauguram astazi si în care elevii pot să ia parte la cursuri practice predate de profesori specializați”, a declarat John Oldham, Președinte Ford România și Director al Uzinei Ford de la Craiova.

Ford Fund este o fundație corporate non-profit care oferă și susține investiții în comunitate și activități voluntare ale angajaților cu scopul de a le face oamenilor viața mai bună. În Europa, Ford Fund se concentrează pe trei zone: educație, comunitate și mobilitate inteligentă și sigură.

În zona de educație, Ford Fund pune accent la nivel mondial, pe încurajarea tinerilor să mizeze pe știință, tehnologie, matematică și inginerie, iar investiția în Laboratorul de Mecatronică de la Colegiul Ștefan Odobleja este exemplul perfect în acest sens. Astfel, Ford Fund își propune să ajute tinerii să-și dezvolte zilnic aptitudinile necesare pentru a-și asigura un viitor optimist. În condițiile în care este binecunoscut faptul că la nivel european există o nevoie acută de bărbați și femei care iau în considerare o carieră în inginerie, Ford își dorește să răspundă astfel la aceste necesități.

În România, Ford Fund operează începând cu anul 2014, investițiile depășind până în acest moment o jumătate de milion de dolari în proiecte educaționale și din domeniul sănătății, dar și în programe de conducere defensivă precum Ford Driving Skills for Life.

Programele Ford Fund desfășurate în regiunea Craiovei sunt implementate cu sprijinul Fundației Gazeta de Sud, care se implică activ în toate proiectele adresate comunității locale.

“Pentru a atrage viitoarea generație de liceeni și pentru a crea interes în jurul Mecatronicii, Ford Fund se angajează să ofere burse de studiu pentru 15-20 de tineri din cadrul Colegiului Ștefan Odobleja, începând cu anul școlar 2017-2018”, a adăugat John Oldham.

“Este o onoare și un privilegiu pentru liceul nostru să le ofere cu mândrie asolescenților din Craiova noul Laborator de Mecatronică. Aș vrea să le mulțumesc celor de la Ford pentru implicare și pentru oportunitățile pe care le aduce această investiție în comunitatea noastră”, a declarat la rândul său Daniel Alexandru, Directorul Colegiului Ștefan Odobleja.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.