Reportaje Revista AMS Știri Teste

Jurnal de călătorie: Subaru XV și Insula Samothraki

Jurnal de călătorie: Subaru XV și Insula Samothraki

Un crossover japonez, o destinație de relaxare mai altfel și iată cum se poate îmbina utilul cu plăcutul. Auto Motor și Sport, alături de colegii de la National Geographic Traveler, a mers până în Grecia. Companion în călătorie ne-a fost Subaru XV, alături de care am descoperit orașul Alexandroupolis – dar mai ales sălbatica și pitoreasca insulă Samothraki.

Nu am plecat în vacanță, însă puteți fi siguri că am verificat cu grijă drumul de la București la Alexandroupolis – de unde, cu tot cu Subaru XV, ne-am îmbarcat pentru o călătorie cu feribotul până pe insula Samothraki. O insulă un pic mai altfel – pitorească în stil grecesc (chiar dacă fără casele cu ferestre albastre), cu taverne, cântăreți pasionați de „buzuki” și multă mâncare dăruită de „Geea” (zeița primordială, Mama Pământ) și „Pontus” (marea).

Jurnal de călătorie: Subaru XV și Insula Samothraki

Și multe locuri de explorat, plus mai puțini turiști decât în multe alte locuri din arhipelagul Eladei. Însă, dacă vă doriți să aflați întreaga poveste, inclusiv cum s-a descurcat Subaru XV în drum spre și apoi pe cuprinsul insulei Samothraki, vă invităm să citiți numărul din noiembrie al revistei Auto Motor și Sport (dar și ediția din primăvara lui 2020 a National Geographic Traveller).  

 

Tag-uri