Cele mai mari ambuteiaje cauzează pierderi economiei britanice. Un studiu recent a relevat faptul că aceia care fac naveta pierd până la 9 zile lucrătoare pe an în trafic.
Blocajele în trafic au urmări dintre cele mai grave la nivelul economiei britanice. Cei care fac naveta pierd până la 9 zile lucrătoare pe an din cauza lor. Situația pare doar să se agraveze de la an la an, conform unui studiu realizat de compania specializată în realizarea de soluții pentru navigație, TomTom.
Istoria sistemelor de asistență la parcare
În 11 dintre cele mai mari 17 orașe din Marea Britanie, ambuteiajele au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimul an. Orașele în care situația s-a agravat față de anul precedent includ Belfast, Brighton, Londra, Manchester, Leicester, Liverpool și Newcastle.
Numai în Edinburgh, Leeds-Bradford și Nottingham, situația s-a îmbunătățit. În Bristol, Birmingham și Glasgow, numărul ambuteiajelor a rămas neschimbat. Studiul realizat de TomTom arată că Belfast rămâne orașul cu cele mai multe probleme la acest capitol. Aici, timpul mediu necesar navetei crește cu 88% dimineața și cu 32% ca medie zilnică, față de momentele când traficul nu pune probleme.
Guvernul introduce o nouă acciză pentru carburanți
Pe locul 2 se află Bristol, unde timpul necesar navetei este mai mare cu 66% seara, urmat de Brighton. În ciuda faimoasei „congestion charge“, timpul mediu necesar traversării Londrei a crescut față de anul trecut. Șoferii trebuie să aibă răbdare în capitala Marii Britanii, întrucât timpul mediu pentru navetă este cu 60% mai mare în perioadele cele mai aglomerate decât în cele neaglomerate. Pe parcursul unei întregi zile, traversarea Londrei cu mașina durează cu 29% mai mult decât în zilele fără ambuteiaje.
„Putem observa un model clar ce relevă faptul că blocajele în trafic cresc odată ce economiile ies din recesiune. Răspunsul tradițional la această problemă, cum ar fi construcția de noi drumuri or extinderea celor existente, nu mai sunt eficiente. Felul în care administrăm problemele din trafic trebuie să se schimbe“, crede CEO-ul TomTom, Harold Goddijn.
Comentarii închise.