Home ȘtiriIndustrie Mercedes va construi sisteme electrice de propulsie la Sebeș din 2024

Mercedes va construi sisteme electrice de propulsie la Sebeș din 2024

de Răzvan Măgureanu
Uzina Mercedes de la Sebeș

Mercedes va construi sisteme de propulsie electrice la Sebeș și Cugir începând din 2024 pentru noile platforme MMA și MB.EA.

Orașele românești Sebeș și Cugir și-au asigurat un loc și în viitor pe harta uzinelor de producție ale Mercedes-Benz. Astfel, din 2024, la Sebeș se vor produce sisteme de propulsiue electrice pentru noile modele construiote pe cele două noi platforme MMA și MB.EA.

Platforma MMA este proiectată cu prioritate pentru propulsie electrică dar poate primi și propulsii convenționale. Aceasta va fi utilizată în viitor pentru viitoarea gamă compactă Merecedes-benz formată din CLA, CLA Shooting Brake, GLA și GLB și echivalentele lor electrice EQA, EQB și CLA electric.   În acest moment nu se știe dacă platforma MMA va fi utilizată și pentru viitorul C-Class electric și cu propulsie convențională dacă va mai exista unul.

Platforma MB.EA va înlocui din 2025 platforma EVA care stă la baza noii game EQ de lux formată din EQE, EQS, EQE SUV și EQS SUV.

Uzina de la Sebeș va intra într-o comnpanie selectă, sistemele de propulsie electrice urmând a fi produse aici și la uzinele din Unterturkheim și Beijing. Uzina din Unterturkheim produce și în prezent sisteme electrice de porpulsie dar în viitor își va dubla capacitatea de producție la 1 milion unități. Oficialii Mercedes-Benz nu au dat mai multe detalii despre capacitatea de producție de la Sebeș.

Uzinele de la Sebeș (Star Assembly SRL) și Cugir (Star Transmission SRL) sunt filiale 100% Mercedes-Benz și la Sebeș germanii produc cutii de viteză automate din 2013. Producția a început cu transmisiile automate cu 5 trepte pentru vehiculele comerciale Mercedes-Benz, urmată în ianuarie 2014 de cutiile automate cu 7 treptge pentru gama de modele compacte din familia lui A-Class. Din aprilie 2016 la Sebeș se produc cutiile automate cu 9 trepte destinate modelelor cu tractiune spate C-Class, E-Class, S-Class dar și celor cu tractiune integrala GLC, GLE, GLS.
Este vorba atât de cutiile automate cu 9 trepte cuplate la motoarele convenționale cât și cele cu 9 trepte destinate modelelor hibride și Plug-In hybrid.

Uzinele de producție electrice Mercedes

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.