Home ȘtiriProiecte secrete Noul Mercedes CLE AMG 53 va avea premiera în anul 2023

Noul Mercedes CLE AMG 53 va avea premiera în anul 2023

de George Grosu
blank

Începând din anul 2023, Mercedes va înlocui variantele de caroserie coupe și cabriolet ale modelelor Clasa C și Clasa E cu viitorul model CLE care va fi propus în variantele coupe și cabrio. Conform tradiției, din gama viitorului CLE nu vor lipsi versiunile sportive personalizate dezvoltate de divizia sport AMG al lui Mercedes.

La începutul anului 2022, unul din fotografii de la Motor Presse Stuttgart a avut ocazia să surprindă prototipul camuflat al veriunii de top AMG 63 Cabrio a viitorului model CLE care se afla în timpul primelor teste de anduranță. Recent, același fotograf a reușit să surpindă un alt prototip aflat într-o sesiune de teste de anduranță, însă, de această data se pare că este vorba de o nouă versiune AMG. În ciuda camuflajului puternic, prototipul cu caroserie cabrio suprins în timpul testelor, diferă la unele detalii față de versiunea AMG 63 surprinsă anterior. În acest caz, se pare că este vorba de versiunea sportivă AMG 53 care se va poziționa la baza gamei AMG.

La exterior, caroseria se prezintă semnificativ mai înaltă, pasajele roților nu sunt chiar la fel de pronunțate ca cele ale prototipului precedent iar jantele AMG de 20 de inci dispun de mai multe spițe, care diferă ca design de cele surprinse pe prototipul versiunii AMG 63 și prin care se poate observa cu ușurință un sistem de frânare cu discuri și etriere semnificativ mai mici. În acest caz, prototipul de test dispunea de jante echipate cu pneuri sport Michelin având dimensiunea 295/30 ZR20.

În ceea ce privește propulsia, Mercedes-AMG va implementa pentru această versiune, cunoscuta unitate M139 cu patru cilindri în linie de doi litri care este echipată cu un generator ISG de 48 de volți  pentru porniri și noul turbocompresor AMG E-Turbo cu asistare electrică inspirată din Formula 1. Unitatea și-a făcut debutul pe modelul AMG A 45 din segmentul compact, fiind amplasată sub capota frontală în poziție transversală dar fără supraalimentare cu turbocompresor electric. Însă în cazul noului CLE AMG, această unitate va fi poziționată longitudinal. Din unele surse, sistemul de propulsie al versiunii S de la modelul CLE AMG 63 va dezvolta o putere totală de 653 CP, în timp ce în cazul versiunii de bază al lui CLE AMG 63 va furniza un total de 558 CP.  De aici, putem presupune că, sistemului de propulsie care va echipa viitorului AMG CLE 53 ar trebui să livreze aproximativ 500 CP. În schimb, pentru transmisie va fi disponibilă în standard o cutie de viteze automată cu nouă rapoarte care va transfera puterea către toate cele patru roți.

Spre deosebire de celelalte versiuni ale viitorului model CLE, versiunile AMG vor beneficia la exterior de unele detalii distinctive pretabile pentru comportamentul lor mai dinamic. Astfel, CLE AMG 53 va dispune la partea frontală de o grilă Panamericana ușor modificată în comparație chiar și cu versiunea de top CLE AMG 63 și o bară de protecție restilizată cu un un spoiler atent elaborat având fante de aer suplimentare și de dimensiuni mai mari. În schimb, la partea din spate se vor evidenția bara de protecție profilată, deflectorul aerodinamic special elaborat și cele două evacuări de formă pătrată care vor lua locul celor de formă rotunda clasică aflate pe prototipul surprins în timpul testelor.

În interior, volanul sport din piele și scaunele sport profilate vor fi principalele detalii care vor diferenția versiunile sportive AMG de restul versiunilor din gama viitorului model CLE. Divizia sport din Affalterbach oferă, de asemenea la interior, finisaje din piele și aluminiu, inscripționări AMG precum și afișaje specifice AMG în cadrul tabloului de bord complet digital. Tot la interior, versiunea sportivă va beneficia de cel mai recent sistem MBUX precum și de sistemele de asistență în conducere cunoscute de la noua generație a modelului Clasa S. În plus, AMG va implementa inclusiv unele programe de conducere pe care le-a dezvoltat special cu propria echipă de tehnicieni și piloți de teste.

Cei de la Mercedes nu lansează doar noul model CLE disponibil atât în variante de caroserie coupe și cabriolet care va înlocui concomitent în gamă variantele de caroserie coupe și cabriolet ale modelelor Clasa C și Clasa E, ci și versiunile tipice sportive elaborate de către AMG ale acstui nou model. Pe lângă versiunea de top AMG 63, va fi propusă și o versiune ceva mai puțin puternică de tip entry-level, denumită AMG 53. Motorul aflat în doatarea acesteia chiar dacă va avea o configurație cu doar patru cilindri în linie și o capacitate de doar doi litri, va fi capabil să dezvolte o putere maximă de aproximativ 500 CP.

Foto: Motor Presse Stuttgart

blank
Prototip Mercedes CLE AMG 53 Cabrio în timpul testelor
blank
Prototip Mercedes CLE AMG 53 Cabrio în timpul testelor
blank
Prototip Mercedes CLE AMG 53 Cabrio în timpul testelor
blank
Prototip Mercedes CLE AMG 53 Cabrio în timpul testelor
blank
Prototip Mercedes CLE AMG 53 Cabrio în timpul testelor
blank
Prototip Mercedes CLE AMG 53 Cabrio în timpul testelor
blank
Prototip Mercedes CLE AMG 53 Cabrio în timpul testelor
blank
Prototip Mercedes CLE AMG 53 Cabrio în timpul testelor

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?