Home ȘtiriProiecte secrete Porsche 911 Turbo din seria 992 facelift va fi lansat în 2024

Porsche 911 Turbo din seria 992 facelift va fi lansat în 2024

de George Grosu
blank

Constructorul german Porsche testează în prezent un prototip 911 Turbo 992 puternic camuflat în nordul continentului și care pare să reprezinte viitorul facelift al actualei serii 992 a modelului 911.

Actualul model Porsche 911 cunoscut intern ca seria 992, a debutat în anul 2018 iar versiunea super sport Turbo a fost lansată doi ani mai târziu. Recent, unul din fotografii Motor Presse Stuttgart a reușit să fotografieze un prototip Porsche 911 Turbo din seria 992 aflat în timpul testelor în condiții de iarnă dintr-o zonă nordică a continentului european.

La partea frontală, se poate observa cu ușurință cum prototipul dispune de o bară de protecție frontală cu un nou design, noi clapete de aer verticale active precum și doi senzori pentru sistemele de asistență pentru șofer care sunt amplasate în mijloc, sub spațiul rezervat plăcuței de înmatriculare și care este posibil să nu mai fie poziționate la vedere în versiunea pentru producția de serie. Modelul actual dispune de un singur senzor în acest moment. Micile lumini circulare de zi poziționate în părțile laterale ale barei de protecție nu vor fi prezente cu siguranță în producția de serie și sunt implementate doar pentru a masca designul barei de protecție. La partea din spate se poate observa cunoscuta bandă luminoasă cu LED-uri dar în varianta de serie cu facelift aceasta va fi întreruptă și va separa blocurile optice din spate de partea de mijloc. Tot aici, bara de protecție a fost și ea reproiectat în concordanță cu cea din partea din față.

La interior, se așteaptă la o ușoară revizuire din punct de vedere stilistic dar și adoptarea unui nou display de infotainment mai mare, precum și cele mai noi sisteme pentru confort și asistență.

Motorul boxer actual twin-turbo de 3,8 litri dezvoltă în prezent o putere maximă de 580 CP și un cuplu maxim de 750 Nm din cei șase cilindri ai săi. Ca de obicei pentru Porsche, ne așteptăm la o creștere a valorii puterii și în acest caz care ar putea ajunge la 600 CP, iar prețul actual de 194.650 euro va crește cu siguranță și el. Mai mult, Porsche va oferi ulterior și o propulsie hibridă pentru versiunea sa super sport care va fi denumită 911 Turbo S E-Hybrid. Această versiune hibridă este în prezent testată pe circuitul german Nurburgring și are un system cu o tensiune de 400 de volți și o putere de aproape 700 CP.

Porsche 911 Turbo din seria 992 se află la comercializare din anul 2020. În prezent, compania germană cu sediul în Zuffenhausen lucrează deja la modelul facelift. Versiunea super sport Turbo va debuta pe piață ca model 2024 cu un look și o parte tehnică revizuite. O versiune hibridă mai puternică a versiunii Turbo va urma un an mai târziu. Odată cu acest facelift, performanțele și prețul vor crește și ele.

Foto: Motor Presse Stuttgart

blank
Prototip Porsche 911 Turbo 992 la teste
blank
Prototip Porsche 911 Turbo 992 la teste
blank
Prototip Porsche 911 Turbo 992 la teste
blank
Prototip Porsche 911 Turbo 992 la teste
blank
Prototip Porsche 911 Turbo 992 la teste
blank
Prototip Porsche 911 Turbo 992 la teste
blank
Prototip Porsche 911 Turbo 992 la teste

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?