Home Știri Porsche Panamera facelift va debuta în cursul anului 2023

Porsche Panamera facelift va debuta în cursul anului 2023

de George Grosu
blank

Porsche lucrează în prezent la un al doilea facelift pentru actuala generație a modelului său Panamera. Modelul cu caroserie de tip berlină va beneficia de unele îmbunătățiri atât la exterior cât și la interior. Prototipul camuflat al acestui model cu facelift, a fost deja surprins în timpul testelor.

Actuala generație a modelului Porsche Panamera, cunoscută sub codificarea internă Type 971, și-a făcut debutul la comercializare în cursul anului 2017. Deși a beneficiat de un restayling discret în cursul anului 2020, acum, acest model se îndreaptă spre mijlocul carierei sale. Pentru a menține interesul modelului crescut, în cea de-a doua parte a carierei sale în ciuda unei concurențe puternice venite din partea unor modele germane, Porsche îi pregătește un nou restyling și care probabil va fi prezentat în cursul anului 2023.

Cu toate acestea, nu sunt de așteptat schimbări majore în ceea ce privește stilul sau la partea tehnică. Ca de obicei, ne așteptăm la îmbunătățiri discrete în privința look-ului, vizibile în special la nivelul barelor de protecție, grupurilor optice precum și la unele detalii de la interior. La prototipul camuflat surprins recent în timpul testelor de către unul din fotografii de la Motor Presse Stuttgart se poate observa noua bară de protecție complet reproiectată care dispune în plus de două bare verticale late. Spre deosebire de acestea, barele transversale sunt reduse semnificativ și care trec doar prin prizele de aer laterale. Luminile de zi cu LED se deplasează în mod evident de la o orientare orizontală la o orientare verticală pe părțile laterale ale barei de protecție. Fanta centrală de aerisire va avea o deschidere suplimentară deasupra plăcuței de înmatriculare, direct sub capotă.

Cu aceste restilizări, partea frontală a noului Panamera se apropie tot mai mult de stilul viitoarei generații a modelului SUV Cayenne, care a fost surprins relativ recent sub formă de prototip în timpul testelor de anduranță. În schimb, partea din spate înzăpezită a prototipului, nu ne permite să observăm nici o modificare concretă adusă modelului.

La interior, facelift-ul va aduce probabil doar unele mici îmbunătățiri la nivelul detaliilor și noi materiale pentru finisări. Sistemul de infotainment a fost deja actualizat odată cu realizarea ultimului restayling realizat în urmă cu aproape doi ani. Nici pe partea sistemelor de asistență nu sunt de așteptat surprize. Totuși, este posibil ca toate propulsoarele să fie optimizate în ceea ce privește emisiile și consumul. Versiunile hibride vor fi și ele îmbunătățite cu siguranță la motoarele electrice din dotare.

Porsche dorește să mențină vânzările modelului Panamera încă la un nivel bun și pe care îl supune unui facelift discret care va fi introdus pe modelul anului 2023. Cele mai evidente  schimbări vor fi la partea frontală acolo unde bara de protecție împreună cu grila au fost reproiectate și se apropie tot mai mult de stilul viitorului SUV Cayenne.

Foto: Motor Presse Stuttgart

blank
Prototip Porsche Panamera în timpul testelor
blank
Prototip Porsche Panamera în timpul testelor
blank
Prototip Porsche Panamera în timpul testelor
blank
Prototip Porsche Panamera în timpul testelor
blank
Prototip Porsche Panamera în timpul testelor
blank
Prototip Porsche Panamera în timpul testelor

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?