Home Teste Test drive: VW Amarok – Spirit american

Test drive: VW Amarok – Spirit american

de Dan Damian
VW Amarok test drive

A doua generație VW Amarok ne arată că Volkswagen a învățat, cu ajutor de peste Ocean, să evolueze într-un segment nu doar utilitar, ci și de lifestyle.

Mai impunător, mai mare, mai confortabil și mai capabil, cam acestea au fost ingredientele pe care Volkswagen le-a impus pentru noua generație VW Amarok. OK, n-au fost chiar liberi în a decide orice, pentru că pick-up-ul german este… american pe dedesubt. Adică, folosește platforma lui Ford Ranger, inclusiv motoare și transmisie. Totuși, Volkswagen insistă în acest segment și foarte bine face. Prima generație, produsă între 2010 și 2020, a înregistrat vânzări de 830.000 de exemplare pe piețele din întreaga lume. Să ne amintim că și Mercedes a încercat segmentul pick-up, cu Clasa X (pe platformă de Nissan Navara), dar a întrerupt producția după 3 ani, din cauza vânzărilor slabe.

VW Amarok test drive

Amarok nu are însă probleme de imagine, chiar dacă nu doar că rulează pe platforma lui Ford Ranger, ci și este produs de Ford la uzina din Silverton, Africa de Sud. Adevărul e că nemții au făcut o treabă excelentă în a diferenția aceste două modele. Amarok are o cu totul altă imagine a părții frontale, care sugerează masivitate și forță nu doar datorită dimensiunilor impresionante, ci și mulțumită elementelor dispuse stratificat. Designul este în sincron perfect cu imaginea de marcă a SUV-urilor VW, mai ales cu a lui Touareg. OK, pe laterale în spate mai sunt câteva elemente care se aseamănă cu ale lui Ranger, dar vorbim despre chestii minore. Per ansamblu, Amarok arată exact așa cum te-ai aștepta de la un pick-up nu doar utilitar: este masiv, legat din punct de vedere vizual, inspiră forță și sentimentul de „go anywhere“.

VW Amarok test drive

Clar, e și mai mare decât generația precedentă. Are 5,35 metri lungime, cu 96 cm mai mult decât prima generație, așa că succes în a-i găsi repede un loc de parcare în București. Ceea ce vedeți în poze, mașina noastră de test, este un VW Amarok PanAmericana cu penultimul nivel de echipare (la nivel de preț), cu accent pe imagine și comportament mai bun în teren greu.

VW Amarok test drive

La interior e vorba în primul rând de spațiu. Mult spațiu atât în față, cât și pentru locurile din spate. Scaunele sunt desenate cu suport lateral profilat, parcă mai mult decât te-ai aștepta de la un pick-up, ale cărui valențe nu presupun, de obicei, cine știe ce G-uri laterale. Dar aceste proeminențe sunt moi, iar scaunele, în ansamblu, sunt moi și confortabile. Mai mult, tapițeria acestei versiuni include materiale cu o coloristică vintage, care pare că poartă patina tipului (diferite nuanțe de maro) și arată excelent. Planșa de bord este formată dintr-un tablou de bord digital cu diagonala de 12 inchi (Digital Cockpit), foarte aerisit și ușor de urmărit. La versiunea de bază, displayul are doar 8 inchi. La a noastră, displayul central, plasat vertical, are diagonala de 12 inchi (10 la versiunea de bază). Totul arată bine, dar nu chiar totul se operează la fel de bine. Tableta centrală are un meniu de bază prea simplu la nivel vizual, cu iconițe fade, care nu acoperă nici măcar jumătate din display. În meniuri, grafica este cum trebuie, bine încadrată. Sub acest display sunt câteva butoane fizice cu acces direct în anumite meniuri: climatizare, sisteme de asistare și modurile de condus, plus un buton rotativ pentru volum. Da, climatizarea se ajustează digital, și asta e incomod, plus că îți distrage atenția de la drum. Partea bună este că displayul reacționează destul de repede și e simplu de utilizat.

Comportament echilibrat

Ajungem și la detaliile tehnice. Noul Amarok vine cu punte rigidă în spate și arcuri cu foi, tipic pentru pick-up-urile utilitare. Așa că, pe șosea, comportamentul este previzibil, mașina fiind confortabilă la drum lung pe asfalt bun. Pe denivelări însă, reacționează cu țopăituri (așteptate) ale punții din spate, așa că nu vă imaginați vreun Ranger Raptor în privința comportamentului rutier, dacă vreți să rulați mai dinamic.

VW Amarok test drive

Motorul este un V6 de 3 litri, diesel, adică TDI, dar… de la Ford. Oferă 241 CP/3250 Nm și un cuplu maxim de 600 Nm. Cu o masă la gol de puțin peste 2,4 tone, Amarok se descurcă bine cu acest propulsor și cu transmisia automată cu zece trepte. Volkswagen nu are o astfel de cutie, deci înțelegeți de unde provine. Exact, de la Ford. Ideea e că, luată treptat, cutia asigură accelerații bune și susținute până spre cei 180 km/h, care reprezintă maximul. Însă, dacă lipești brusc pedala de podea și aștepți reacție instantanee, n-o vei avea. Cutia este destul de lentă, dar are meritul de a menține turația scăzută la viteze mari. Schimbătorul are pe laterale trei butoane: M, + și -. Pentru control manual. Nu la rularea pe asfalt, ar fi foarte inconfortabil și inutil, ci pentru off-road, atunci când vrei să selectezi și să menții o anumită treaptă. Dar poți apăsa pe butoanele Plus sau Minus, pentru a vedea în ce treaptă ești, fără a ieși din modul automat de schimbare.

În ceea ce privește tehnologia pentru teren greu, VW Amarok mi-a părut foarte bine adaptat. Lângă levierul transmisiei, ai un comutator rotativ de la care poți selecta: 4×4 automat, 4×4 fix și reductorul. În mod normal, rulezi cu tracțiune doar pe puntea din spate, din motive de economie. Ei bine, celelalte moduri sunt foarte simplu de acționat, dar Volkswagen a simplificat și mai mult. Sub displayul central, ai un buton fizic cu modurile de condus. Îl apeși și vezi pe display opțiunile: Normal, Eco, Tow/Haul (750 kg fără sistem de frânare și 3,5 tone (!) pentru accesoriile cu sistem de frânare), Slippery, Mud/Ruts și Deep Snow/Sand. Partea simplă este că, atunci când ajungi în teren greu, selectezi modul adecvat și electronica se ocupă de restul: transmisia trece automat în 4×4H și blochează diferențialul spate. Le-ai putea face manual, dar mașina le face automat. Extrem de simplu de operat. Ce nu face singură este cuplarea reductorului. Trebuie să selectezi manual, de la butonul rotativ. Evident, se ocupă mașina, dar trebuie să știi că nu poate face aceste operațiuni în timp ce tu stai cu piciorul pe frână, în Drive, ci trebuie să treci în N sau P. Oricum, excelente aceste scurtături.

VW Amarok test drive

Cu jantele de 18 inchi, model Amadora, disponibile în echiparea standard la PanAmericana, stai bine la eficiență. Mașina trage fără ezitări și, dacă știi să alegi modul potrivit, nu prea are ce să o oprească. A, ba da, are. Ampatamentul de 3270 mm. Ajută mult la spațiul interior arhisuficient, dar nu-i prieten cu off-road-ul extrem. Atenție așadar la coamele ascuțite, dacă nu vreți să o suspendați, elegant, pe burtă. Sistemul de acoperire a benei, pe care-l vedeți în poze, este electric și costă 2043 de euro. Mașina este echipată și cu scut din oțel pentru motor și cutia de transfer, plus scut din plastic pentru rezervor (211 euro).

În ceea ce privește consumul, am rulat lejer cu 15 l/100 km în extraurban. Pare mult, dar să nu uităm că vorbim despre un motor de 3 litri la un pick-up mare și greu. Oricum, nu sunt probleme cu autonomia datorită rezervorului de 80 de litri.

Verdict 4,5 stele

Noul VW Amarok oferă exact ceea ce aștepți de la el: utilitate și lifestyle. Are meritul de a face sistemul de tracțiune integrală foarte simplu de operat și oferă foarte bune capacități de trecere în limita ampatamentului său generos. De asemenea, habitaclul este foarte modern, cu materiale bune, dar observi și mici scăpări la nivelul asamblării.

DATE TEHNICE

Caroserie: Pick-up cu 4 uși și 5 locuri. L × l × h: 5350 × 1910 × 1871 mm. Ampatament: 3270 mm. Sarcină utilă: 890 kg. Rezervor: 80 l

Tren de rulare: Suspensie față tip paralelogram deformabil, spate axă rigidă cu arcuri cu foi. Frâne cu discuri ventilate față, discuri spate. Direcție servoasistată electric. Pneuri față 255/35 R19, spate 255/65 R18

Transmisie: Tracțiune integrală nepermanentă, reductor, cutie automată cu 10 trepte

Motor: Diesel, turbo, V6, 2993 cm3. Putere maximă: 177 kW (241 CP)/3250 rpm. Cuplu maxim: 600 Nm/1750–2250 rpm

Performanțe: 0–100 km/h    8,8 s, Viteză maximă 180 km/h, Consum mediu  10,1 l/100 km

Preț de bază: VW Amarok PanAmericana    53.092 euro

Foto: Bogdan Grigorescu

Locație foto: TCS Racing Park

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.