Home Revista AMS (Video) Defender 90 și 110, vedetele IAA 2019

(Video) Defender 90 și 110, vedetele IAA 2019

de Aurel Niculescu
(Video) Defender 90 și 110, vedetele IAA 2019

Cu siguranță, cea mai importantă – pentru fani și nu numai – premieră de la Salonul Auto de la Frankfurt, ediția 2019, a fost introducerea noii generații Land Rover Defender. Și mai corect ar fi să spunem „reinventarea” simbolului Defender, de acum pregătit să treacă cu adevărat în secolul XXI.

Iar constructorul britanic a reinventat modelul Defender alegând o strategie diferită față de rivali precum Mercedes-Benz Clasa G sau Jeep Wrangler. Practic, din vechiul Defender nu a mai rămas decât numele. De fapt, au mai rămas doar numele și spiritul. Subiectiv vorbind, poate a mai rămas și ceva din șarmul de tot-teren de modă veche. Însă acest capitol rămâne la aprecierea fiecăruia. Cert este că Defender, prezentat la IAA în versiunile 90 și 110 (vor urma și cele comerciale, precum și 130), are zero legături tehnice cu generația produsă până la începutul anului 2016. Totuși, propune aceleași date de bază: gardă la sol impresionantă, capabilități off-road avansate și un interior versatil. Și plusează cu un design modern, în ciuda tușelor retro. Precum și cu sisteme de propulsie avansate – diesel și benzină din seria Ingenium, inclusiv mild hybrid (urmează și versiune plug in hybrid). Sau cu tehnologia secolului XXI – în centrul planșei de bord se află noul sistem de infotainment „Pivi Pro” cu actualizări „Software-Over-The-Air”. 

P.S. Continuarea acestui material, cu detalii despre Defender 90 și 110, o puteți citi în numărul de octombrie al revistei Auto Motor și Sport. 

(Video) Defender 90 și 110, vedetele IAA 2019

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?