Home Revista AMS (Video) IAA 2019 – Audi

(Video) IAA 2019 – Audi

de Aurel Niculescu
(Video) IAA 2019 - Audi

Ar fi trebuit, poate, să începem acest material – respectând ordinea alfabetică – cu Alpina B3 Touring. Însă, vom începe povestea noutăților ultra-majore de la IAA 2019 cu Audi. 

Alpina B3 Touring este un model familial care a sosit mult prea rapid la IAA 2019 datorită vitezei maxime de 300 km/h! Totuși, recunoaștem, nu mai avem timp decât pentru noutățile absolute – drept pentru care sărim direct în curtea constructorului din Ingolstadt. Audi a vizitat show-ul cu o listă de noutăți mai lungă decât o zi de post, însă o atenție specială a fost acordată diviziei Audi Sport. Aceasta a reușit să eclipseze prezențe precum cele ale noilor A1 citycarver sau Q3 Sportback – logic, dacă ținem cont că subunitatea celebrează anul acesta 25 de ani de modele RS.

(Video) IAA 2019 - Audi

Astfel, ei au adus noile RS6 Avant și RS7 Sportback – modele care împart un V8 TFSI de 4 litri, twin turbo, dotat cu sistem mild hybrid (MHEV). Performanțele sunt pe măsură: 0-100 km/h în 3,6 secunde și 250 km/h viteză maximă (limitată electronic) – pentru ambele. Totuși, vedeta standului a fost un concept: AI:TRAIL quattro – al doilea prototip din seria AI. Primul, AI:ME, prezentat la Auto Shanghai din China, era viziunea automobilului citadin al viitorului. În schimb, AI:TRAIL quattro este mai libertin, combinând capabilitățile autonome avansate cu un sistem de propulsie complet electric și… abilități excelente de rulare în afara șoselelor asfaltate.

Forma de tip „buggy” este futuristă, însă păstrează stilul monovolumic al fratelui citadin, precum și dimensiunile compacte: 4,15 metri lungime și 2,15 m lățime. Trenul de rulare EV include patru motoare electrice și este perfect adaptat parcursurilor off-road: jantele de 22 inch sunt încălțate cu pneuri dedicate (33,5 inch), în timp ce garda la sol de 34 cm permite plimbări prin vaduri de apă de peste jumătate de metru. AI:Trail quattro cântărește 1750 kg, impresionant dacă ținem cont de acumulatorii de înaltă capacitate, ce permit autonomii de 250 / 400 / 500 km, conform WLTP (off-road greu / ușor / șosea).

Audi mai promite și capabilități automatizate „Level 4 SAE” pentru parcursurile normale, dar și „Level 3” la viteză mică în afara zonelor asfaltate. Acolo, totuși, șoferul ar putea dori să conducă singur, pentru a se bucura în voie de cei 429 CP și 1000 Nm electrici.  

P.S. Dacă doriți să cunoașteți întreaga poveste a Salonului Auto IAA 2019, de la Frankfurt – nu doar pe cea a mărcii Audi – vă așteptăm (de la sfârșitul lunii) la toate centrele de difuzare a presei pentru achiziționarea revistei Auto Motor și Sport, ediția de octombrie.

(Video) IAA 2019 - Audi(Video) IAA 2019 - Audi

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?