Home Știri Viitorul Volkswagen ID.6 va debuta în cursul anului 2023

Viitorul Volkswagen ID.6 va debuta în cursul anului 2023

de George Grosu
blank

Viitorul model Volkswagen ID.6 cu propulsie electrică din segmentul de piață D va avea premiera în cursul anului 2023 și este posibil să înlocuiască în gamă bestsellerul Passat. Prototipul camuflat al viitorului model complet electric din acest segment, a fost surprins recent în timpul testelor de anduranță.

Într-o piață din ce în ce mai dominată de modelele SUV din diferite segmente, se pare că modelele sedan din segmentul D vor forma o nișă din ce în ce mai mare în universul modelelor propulsate electric. După recentele modele complet electrice Tesla Model 3 și Polestar 2 din acest segment, în următoarele câteva luni va debuta noul Hyundai Ioniq 6, iar în a doua jumătate a anului 2023, va fi prezentat noul Volkswagen ID.6 care până mai ieri era cunoscut sub denumirea Aero B.

Viitorul model Volkswagen ID.6 care este posibil să înlocuiască în gamă modelul de succes Passat, se află în plină sesiune de teste de anduranță, dovadă fiind aceste ultime fotografii surprinse de către unul din fotografii de la Motor Presse Stuttgart și care ne dezvăluie o parte din detaliile de stil ale prototipului camuflat surprins în timpul testelor prin Europa.  

Ca și preambul, încă de acum patru ani, conceptul Volkswagen Vizzion prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva, prefigura un viitor model electric de serie din segmentul D. Recent, un al doilea concept car cunoscut sub denumirea Aero B și care cu siguranță era foarte apropiat de modelul de producție trebuia să aibă premiera luna trecută cu ocazia Salonului Auto de la Beijing, însă, debutul nu a mai avut loc datorită amânării ediției din acest an a Salonului Auto de la Beijing din cauza reapariției cazurilor de covid în China.

Așadar, aceste fotografii surprinse cu prototipul camufalt nu sunt, altele decât mărturia celor mai recente teste ale unui model de serie aproape definitiv. Așa că, Volkswagen a considerat de cuviință să pună camuflaj de culoare albă pe caroserie pentru a nu putea fi descoperite ultimele detalii de stil definitive ale viitorului model de serie ID.6.

Astfel, zonele de la părțile din față și din spate au fost mascate cu autocolante care înfățișează grupurile optice față și blocurile optice spate ale modelului conpact Golf VIII. La partea frontală, se poate observa cu ușurință grila asemănătoare cu cea a modelelor din gama Volkswagen cu motoare convenționale, cu un stil prea tradițional pentru un model care va face parte din familia ID cu propulsie electrică. În schimb, la partea din spate, cei de la Volkswagen au decis să echipeze în zona deflectorului de pe bara de protecție din spate cu autocolante care înfățișează evacuarile unui automobil echipat cu motor convențional pe combustie.

Fără aceste elemente amintite mai sus, prototipul viitorului model ID.6 prezintă asemănări clare din punct de vedere stilistic cu modelele ID.3, ID.4 sau ID.5. Astfel, linia și forma caroseriei precum și stilul capotei frontale sunt exemplele cele mai bune, la fel ca și dimensiunea și formele laterale care amintesc de stilul modelului electric ID.5, dar în acest caz cu proporții de model sedan. Același lucru este valabil și în cazul mânerelor de la portiere care sunt identice cu cele ale modelelor electrice de la Volkswagen.

Viitorul model ID.6 se bazează din punct de vedere tehnic pe platforma modulară MEB cu propulsie electrică, care va permite multiple configurații pentru pachetul de baterii și tracțiune pe două sau patru roți. Viitorul model Volkswagen propulsat electric din segmentul de piață D, va fi cu siguranță echipat cu un grup de baterii de 82 kWh și va dispune de o caroserie sedan cu hayon, un plafon cu o linie de coupe și o parte frontală asemănătoare cu celelalte modele EV de la Volkswagen. Este posibil, ca viitorul ID.6 să fie cel mai bun model Vokswagen în ceea ce privește coeficientul aerodinamic CX. În prezent, modelul Volkswagen cu cel mai bun coeficient aerodinamic CX, este ID.5, cu o valoare de 0,26.

Potrivit unor declarații recente făcute de conducerea Volkswagen, viitorul model ID.6 va dispune de o autonomie de circa 700 kilometri și un spațiu interior generos similar cu cel al modelului din clasa de lux Phaeton. Conform celor de la Volkswagen, modelul va debuta pe piață în a doua jumătate a anului 2023, iar producția se va desfășura la una din fabricile companiei germane din China.

Foto: Volkswagen; Motor Presse Stuttgart

blank
Fotografie teaser cu viitorul Volkswagen ID.6
blank
Prototip Volkswagen ID.6 în timpul testelor
blank
Prototip Volkswagen ID.6 în timpul testelor
blank
Prototip Volkswagen ID.6 în timpul testelor
blank
Prototip Volkswagen ID.6 în timpul testelor
blank
Prototip Volkswagen ID.6 în timpul testelor
blank
Prototip Volkswagen ID.6 în timpul testelor
blank
Prototip Volkswagen ID.6 în timpul testelor
blank
Prototip Volkswagen ID.6 în timpul testelor

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?