Home Motorsport BMW M6 GT3 a debutat la uzina BMW din Dingolfing

BMW M6 GT3 a debutat la uzina BMW din Dingolfing

de

Circuitul de teste al uzinei BMW din Dingolfing (Germania) a fost scena primei apariţii pentru BMW M6 GT3, cu care echipele BMW vor concura în competiţiile naţionale şi internaţionale.

BMW M6 GT3

BMW M6 GT3

Pentru prima dată, maşina a părăsit standurile, iar la volan s-a aflat Jörg Müller (Germania). Astfel, pilotul oficial BMW a avut onoarea de a crea următorul punct de reper în dezvoltarea BMW M6 GT3. „Acestea este un moment important pentru toţi cei care au lucrat la intensitate maximă şi cu multă pasiune la dezvoltarea BMW M6 GT3 în ultimele luni“, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt.

Noile BMW X6 și X5 primesc haine M Performance

Procesul de dezvoltare a BMW M6 GT3 decurge conform planului. Modelul este propulsat de un motor de serie V8 de 4,4 litri cu tehnologie M TwinPower Turbo, care a fost supus unei serii de modificări pentru a fi utilizat pe circuite. Are lubrifiere cu carter uscat şi generează peste 500 CP, cu o masă totală a maşinii de sub 1300 kg. Alte dotări ale BMW M6 GT3 sunt conceptul de propulsie transaxle, transmisia secvenţială cu şase trepte şi electronica de putere specifică motorsportului. Proprietăţile aerodinamice ale şasiului au fost optimizate în tunelul aerodinamic BMW.

BMW M6 GT3

BMW M6 Coupé oferă baza ideală pe care inginerii BMW Motorsport au lucrat cu meticulozitate pentru ca BMW M6 GT3 să poată fi utilizat în motorsport. Prioritatea a fost asigurarea celui mai înalt grad de securitate pentru piloți. Pentru ca piloții BMW M6 GT3 să beneficieze de protecția maximă posibilă, BMW Motorsport a dezvoltat și a produs propria celulă de securitate conform standardelor FIA, care respectă cele mai noi norme de siguranță. De asemenea, inginerii au pus accentul pe eficiență, ușurința în întreținere și fiabilitate, calități foarte importante în cursele clasice de 24 de ore.

Oricine este interesat în achiziționarea unui BMW M6 GT3 poate trimite un e-mail la M6GT3@bmw-motorsport.com. Pe baza cererii, persoana va fi înregistrată şi va afla orice ştire nouă despre model.

Articole similare