Home Motorsport Ford dezvăluie GT în variantă pentru cursa Le Mans

Ford dezvăluie GT în variantă pentru cursa Le Mans

de

Ford vrea să aducă un plus important imaginii brandului, așa că nu numai că a introdus un supercar nou dar va și concura cu el în World Endurance Challenge și TUDOR United SportsCar Championship.

Text: Andrei Nedelea

Ford GT - FIA World Endurance Championship

Echipa oficială de fabrică Ford va fi impărțită în două, fiecare pentru un campionat având câte două mașini per competiție.

Data dezvăluirii GTului (cursa de la Le Mans din 2015) în variantă de curse nu a fost aleasă întâmplător, ea reprezentând a 50-a aniversare a victoriei primului Ford GT la Le Mans, în 1966, repetând apoi performanța în 1967, 1968 și 1969.

Detaliile tehnice nu au fost făcute publice, dar ni se spune faptul că GTul de curse este propulsat de același V6 de 3.5 litri, ajutat de două turbine, ce în cazul mașinii de stradă are peste 600 de cai putere.

Varianta de curse va participa la clasa LM GTE Pro, cunoscută în trecut și ca GT2, unde va concura împotriva unor modele precum Porsche 911 GT3, Ferrari 458 Italia, Aston Martin V8 Vantage, Chevrolet Corvette sau Lotus Evora printre altele.

 

Articole similare