Home Știri Galeria Țiriac Collection își triplează capacitatea

Galeria Țiriac Collection își triplează capacitatea

de

Începând cu data de 9 februarie 2015, locația va suferi modificări de structură majore pentru a încadra, începând cu luna mai a anului curent, circa 200 de exponate.

Tiriac Collection - interior 1

Țiriac Collection a fost inaugurată în luna noiembrie 2013 și reunește în prezent 70 de modele impresionante de vehicule și motociclete produse începând cu anul 1899. Vizitatorii pot admira peste 30 de mărci auto și moto renumite, precum Jaguar, Bentley, Jensen, Lancia, Pontiac, Mercedes-Benz, Rolls-Royce, Cadillac, Chevrolet, Maserati, Aston Martin, Harley-Davidson și Indian Scout.

„Încă de la momentul lansării sale, galeria a primit recenzii atât locale, cât și internaționale de excepție. Colecția privată de autovehicule aparținând domnului Ion Țiriac repezintă un subiect de atracție și de educație în lumea auto. Prin această extindere, intenționăm să aducem mai aproape de public o serie lărgită de modele care au marcat evoluția industriei auto la nivel mondial. Este o galerie unică în lume, pentru a cărei componență îi suntem recunoscători domnului Țiriac“, a declarat Teodor Dorcescu, administrator Țiriac Collection.

Tiriac Collection

Galeria găzduiește singura colecție Rolls-Royce Phantom I–VI, produsă până în anul 1972, precum și exemplare care au aparținut anterior unor nume sonore, precum Sir Elton John, Sammy Davis Jr. și Bernie Ecclestone.

În perioada dedicată lucrărilor tehnice, galeria este închisă publicului. Galeria își va relua programul începând cu a doua jumătate a lunii mai a.c., fiind deschisă publicului de vineri până duminică, în intervalul orar 10.00–19.00.

Articole similare