Home Auto util Goodyear Dunlop deschide un nou circuit arctic

Goodyear Dunlop deschide un nou circuit arctic

de

Goodyear Dunlop anunță deschiderea unui circuit de iarnă în apropiere de localitatea Ivalo din Finlanda.

Goodyear Arctic Center_D448940m

Circuitul arctiv Goodyear Dunlop se află la circa 300 km nord de cercul polar, în apropierea orașului Ivalo din nord-estul Finlandei. Circuitul este unul dintre centrele de top destinate testării anvelopelor de iarnă din Europa, iar începând de acum, el va fi folosit în exclusivitate de companie. Localizarea sa într-o vale îi furnizează un microclimat extrem de potrivit pentru testarea anvelopelor de iarnă în condiții de zăpadă și gheață, începând cu luna noiembrie și până în aprilie inclusiv.

Pista este închiriată de la Action Park, cu sediul în Finlanda, iar Goodyear va organiza sesiuni de teste cu acces exclusiv la pistă, în viitorul apropiat.

Infrastructura Arctic Center include câteva linii de viteză și piste mai mici pentru testarea anvelopelor pe zăpadă și gheață, birouri echipate cu tehnologie IT modernă și câteva garaje destinate vehiculelor și pregătirii anvelopelor pentru sesiunile de teste. Zona este împrejmuită, oferind securitate deplină și confidențialitate totală pentru testarea prototipurilor și a noilor tehnologii inovative destinate anvelopelor de iarnă.

Noul circuit a fost oficial inaugurat de către Jean-Pierre Jeusette, director general al Centrului pentru inovare al Goodyear, de către Laurent Colantonio, Director of Global Tire Performance Prediction, precum și de către reprezentantul companiei Nordic Region, Ludvig Nauckhoff, General Manager Nordic.

Articole similare

Comentarii închise.