Home Știri Țiriac Collection vine cu premii de la Pebble Beach Concours D’Elegance

Țiriac Collection vine cu premii de la Pebble Beach Concours D’Elegance

de

Concursul de eleganță de la Pebble Beach din California, probabil cel mai important eveniment pentru automobilele clasice foarte scumpe, rare, a avut și participanți din România. Țiriac Collection a fost prezentă la eveniment cu un Rolls Royce Phantom din 1952 ce a fost foarte apreciat de către juriu, câștigând două premii.
Tiriac Collection_Pebble Beach 2015 (4) (1)

Modelul, pe numele său întreg Phantom IV Hooper Sedanca de Ville este unul dintre ce 18 unități fabricate între 1950 – 1956 – astăzi doar 16 mai există și fiecare este cu adevărat unic, având o caroserie făcută pe comandă de către carosieri independenți.

Acest Rolls fost ales pentru locul I la categoria ,,Rolls Royce and Bentley Post-War” (modele postbelice), acordândui-se de asemenea și ,,Trofeul Lucius Beebe,” distincție ce este ,,acordată autovehiculului pe care juriul îl consideră a fi în asentimentul lui Lucius Beebe – unul dintre primii membri ai juriului acestui concurs.’’

În cadrul colecției Țiriac, acest Phantom IV este unul dintre cele 6 modele din aceasă serie, dar primul său proprietar a fosdt Aga Khan al III-lea, al 48-lea imam al comunității Nizari Ismaili din Egipt.

Articole similare