Home Știri Alfa Romeo lansează Giulia, model cu tracțiune pe puntea spate

Alfa Romeo lansează Giulia, model cu tracțiune pe puntea spate

de

Alfa Romeo începuse să se piardă în anonimat, având disponibile doar modelele Giulietta și MiTo, dar acum a revenit în atenție cu noua Giulia. Modelul este complet nou, probabil înrudit cu Maserati Ghibli și cu tracțiune pe puntea spate.

Alfa-Romeo-Giulia-7

Este primul model cu motor longitudinal și tracțiune spate de aproape 20 de ani. Varianta prezentată este Quadrifoglio Verde, sau simplu QV, vârful gamei de performanță al brandului.

Motorul este unul nou, dezvoltat special pentru această utilizare cu expertiză Ferrari. Este un V6 ajutat de două turbine, cu capacitate de 2.9 litri și o putere maximă de 510.

Alfa spune că Giulia QV ajunge până la 100 km/h in 3.9 secunde ceea ce o face cea mai rapidă din segmentul berlinelor premium compacte. Viteza maximă nu a fost anunțată, dar va fi comparabilă cu cea a lui BMW M3 sau Mercedes C63 AMG.

Mașina vine cu torque vectoring (diferențial spate activ), spoiler față ce coboară (sub bară) la viteză și materiale ușoare în construcțe (aluminiu, fibrp de carbon).

Varianta QV a fost prezentată prima, din dorința de a imprima o imagine cât mai sportivă noului model; cele de bază, cu motorizări mici și diesel vor avea un aspect sigur mai cuminte.

Articole similare