Home Știri Noul Mini Clubman, primele informaţii oficiale

Noul Mini Clubman, primele informaţii oficiale

de

Schimbarea de generaţii în familia de modele Mini continuă cu noul Mini Clubman, care reprezintă o combinație unică de caracter premium, dinamică și funcționalitate, totul regăsit sub același stil inconfundabil specific mărcii britanice.

P90187460

Mini Clubman este o nouă interpretare a conceptului shooting brake, unul cu o bogată tradiţie, dar care acum a fost adaptat pentru a răspunde cerinţelor clasei compacte. Partea frontală nu se abate aproape deloc de la stilul mărcii și prezintă prize de aer Air Curtain pe pasajelor roţilor faţă, în timp ce silueta extinsă dispune de o linie de contur a umerilor pronunțată, care accentuează lăţimea automobilului.  Partea spate a automobilului, construită aproape  vertical, integrează uşi divizate. caracteristice pentru acest model, şi stopuri orizontale, preluate parcă de la versiunea hatchback.

P90187461

În comparaţie cu predecesorul său, noul Mini Clubman este un caracter mult mai matur în ceea ce priveşte versatilitatea, spaţiul şi substanţa produsului. Atât la exterior, cât şi la interior, noul model vine cu dimensiuni semnificativ mai generoase, nu doar raportat la generaţia precedentă, ci şi la noul Mini Hatch cu cinci uşi. Faţă de acesta are un plus de 27 centimetri în lungime, o lăţime mai mare cu nouă centimetri şi un ampatament extins cu 10 centimetri. Toate această creştere a dimensiunilor are efect asupra scaunelor – cinci locuri integrale -, dar şi a portbagajului al cărui volum standard de 360 de litri poate fi extins la un maximum de 1.250 de litri – totul datorită spătarului rabatabil al banchetei în raport 40:20:40.

P90187485

La lansarea pe piaţă a noului Mini Clubman, clienţii vor putea alege una dintre cele trei variante de motorizare (consum mediu mixt: 6,2-4,1 l/100 km; emisii CO2: 144-109 g/km), două fiind propulsoare pe benzină, iar una fiind variantă diesel – toate echipate cu cea mai nouă generaţie a tehnologiei MINI TwinPower Turbo Technology. O premieră va fi echiparea modelului MINI Cooper D Clubman cu motorul diesel cu patru cilindri (150 CP) – celelalte două variante, MINI Cooper Clubman şi MINI Cooper S Clubman, vor dispune de motoare pe benzină, cu trei cilindri (136 CP), respectiv cu patru cilindri (192 CP).P90187479

Noua Mini Clubman vine şi cu o gamă largă de sisteme moderne de asistare a conducătorului: Head-Up Display, Parking Assistant, cameră pentru mers înapoi şi Driving Assistant ce include tempomat activ bazat pe cameră video, avertizare în caz de coliziune şi pentru pietoni cu funcţie de frânare iniţială, asistare a fazei lungi şi detectare a indicatoarelor rutiere.

 

Articole similare