Home Știri Audi S3 Cabriolet, senzații tari în aer liber

Audi S3 Cabriolet, senzații tari în aer liber

de

Se decapotează în 18 secunde, dar ajunge la 100 km/h în 5.4 secunde: vă prezentăm noul Audi S3 Cabriolet. Debutul oficial va avea loc în cadrul Salonului auto de la Geneva.audi-s3-cabriolet-2014-2

Pentru prima dată în istoria compactei marca Audi, indicativul S3 se va regăsi și pe o versiune de caroserie decapotabilă. La fel ca modelele Hatchback și Limuzina (Sedan), Audi S3 Cabriolet beneficiază de serviciile motorului turbo 2.0 TFSI, ce dezvoltă 300 CP și un cuplu maxim de 380 Nm. Pentru ca întreg arsenalul de putere să fie exploatat în condiții optime, de transmisie se ocupă o cutie de viteze S Tronic, cu dublu ambreiaj și șase trepte, iar tracțiune este integrală, de tip quattro.

Audi S1, mezinul sportiv al gamei

Fiind ceva mai greu decât celelalte versiuni de caroserie ale gamei S3, neajuns al tuturor modelelor decapotabile, Audi S3 Cabriolet accelerează până la 100 km/h în 5.4 secunde, comparativ cu cele 4.8 secunde necesare Hatchbackului. Viteza maximă este limitată electronic tot la 250 km/h, în timp ce consumul de combustibil declarat se cifrează la 7,1 l/100 km.

Confecționat dintr-un material textil ce asigură o bună insonorizare și construit pe o structură din aluminiu, magneziu și oțel înalt aliat, pavilionul escamotabil se poate plia/deplia complet automat în doar 18 secunde, prin simpla acționare a unui buton. Mai mult, această operațiune poate fi efectuată până la viteza maximă de 50 km/h. Portbagajul oferă un volum util de încărcare de 320 de litri, acesta scăzând la 275 de litri atunci când se rulează cu pavilionul pliat.

Audi RS4 Avant Nogaro, model aniversar al diviziei RS

Pe lângă ușoarele modificări de design, S3 Cabriolet vine și cu o gardă la sol coborâtă cu 25 mm, amortizoare ceva mai dure, frâne competente și jante de aliaj ușor de 19 inchi. La interior se fac remarcate scaunele sport, volanul cu accente sportive și pedalierul din aluminiu. Opțional se oferă un sistem de climatizare cu guri de ventilație integrate în tetiere, pentru a facilita folosirea mașinii în versiune decapotată indiferent de vreme.

Audi S3 Cabriolet va fi prezentat la Salonul auto de la Geneva, debutul vânzărilor fiind programat în vara acestui an. În Germania, prețul de bază va fi de 48.500 de euro.

Articole similare

Comentarii închise.