Home Știri Audi Sport Quattro Concept, un vis propulsat de 700 CP

Audi Sport Quattro Concept, un vis propulsat de 700 CP

de

Audi Sport Quattro Concept a fost dezvăluit de Audi cu puțin timp înaintea Salonului auto de la Frankfurt. Este un model hibrid care promite 700 CP și 0–100 km/h în 3.7 s.

audi-sport-quattro-concept-large

Faceți cunoștință cu urmașul lui Audi Quattro din 1983. Noul Audi Sport Quattro Concept promite să devină cel puțin la fel de faimos precum predecesorul său, asta cu condiția să fie produs vreodată în serie. Deocamdată, Audi nu confirmă, dar nici nu infirmă această ipoteză. Totul depinde probabil de reacția publicului care îl va vedea pe viu, săptămâna viitoare, la Frankfurt.

Exclusiv: Primele imagini cu viitorul Audi A3 Vario

Ca să fie în pas cu moda, Audi Sport Quattro Concept este un model hibrid, dar nu unul cuminte, după cum sugerează și exteriorul. Sub capotă se găsește motorul de la RS6, un V8 TFSI de 4,0 l, ce dezvoltă 560 CP. Sistemul de propulsie e completat de un motor electric de 150 CP. Mașina este capabilă să ruleze 50 km în mod pur electric, datorită bateriilor litiu-ion care se pot încărca și de la priză.

Pozele-spion care confirmă cu Audi S1 va deveni realitate

Performanțele promise sunt uluitoare – viteză maximă de 300 km/h și sprint de la 0 la 100 km/h în 3.7 s. În plus, Audi Sport Quattro Concept se anunță și prietenos cu mediul înconjurător, atât cât poate un astfel de monstru. Emisiile de CO2 anunțate sunt de 59 g/km, valoare care se poate atinge dacă mașina rulează în cel mai economic mod posibil, folosind cât mai mult timp energia din baterii.

Originalul Audi Sport Quattro din 1983

Originalul Audi Sport Quattro din 1983

Conceptul celor de la Audi are o caroserie din aluminiu, care ar trebui, cel puțin în teorie, să ajute la reducerea greutății. În final însă, greutatea bateriilor își spune cuvântul, mașina având o masă de 1850 kg, cu peste 100 kg mai mult decât Audi RS5 Coupé, un model cu dimensiuni exterioare similare. 

Articole similare

Comentarii închise.