Home Știri BMW i3 oferit în serviciu de carsharing DriveNow din Londra

BMW i3 oferit în serviciu de carsharing DriveNow din Londra

de

Serviciul de carsharing DriveNow a început extinderea flotei de automobile din Londra cu noul BMW i3. Începând din 18 mai, clienţii programului DriveNow în Londra pot folosi pentru prima oară un model integral electric din portofoliu BMW i.

P90184312

Evenimentul marchează demararea unui proiect de introducere a modelului BMW i3 în flota de modele DriveNow din oraşele din Europa. Este o nouă componentă importantă în promovarea mobilităţii electrice prin BMW i începută deja în cadrul proiectului de carsharing prin folosirea de modele electrice BMW ActiveE.

Începând cu 18 mai, clienţii londonezi DriveNow au acces la 30 de automobile BMW i3. „eCarsharing reduce aglomeraţiile şi emisiile în oraşe”, explică Peter Schwarzenbauer, membru în Consiliul de Administraţie BMW Ag, cu ocazia premierei britanice. „Sunt încântat că prin BMW i3 suntem capabili să oferim clienţilor noştri DriveNow plăcerea unică de a conduce combinată cu acces facil la soluţii de mobilitate electrică”, a adăugat acesta.

P90184313

Soluţiile de carsharing eliberează centrul oraşelor
DriveNow este un serviciu necentralizat, care dă clientului posibilitatea să recepţioneze şi să părăsească un automobil fără a fi nevoie de un reprezentat al serviciului şi oriunde în oraş, în zonele de parcare stradală. Pentru aceasta are nevoie doar de un card de acces. Studii şi analize de trafic au putut deja să demonstreze impactul pozitiv pe care îl au astfel de soluţii în zonele congestionate. De aceea, servicii precum DriveNow sunt văzute ca o completare ideală a mijloacelor de transport public local şi împreună cu acestea favorizează soluţii de transport intermondale, care combină mai multe mijloace de transport în comun, şi poate deveni o alternativă la utilizarea automobilului propriu.

În acelaşi timp, posibilitatea de a utiliza un automobil spontan, de oriunde din oraş, fără a fi nevoie de un proces birocratic complicat, reprezintă un potenţial important de a accesa un grup ţintă nou de clienţi pentru serviciile de carsharing.

P90184315

Avantaje DriveNow: Londonezii evită taxele de acces în centrul oraşului cu BMW i3
Mulţumită DriveNow şi a serviciilor similare, se deschid noi perspective pentru promovarea mobilităţii cu emisii zero în zonele urbane. De exemplu, utilizarea modelelor propulsate electric BMW ActiveE în flotele DriveNow din München, Berlin şi San Fancisco a crescut deosebit de mult interesul pentru automobilele electrice. Ca rezultat, din martie 2013, 3000 de clienţi lunar au putut descoperii şi testa automobile electrice, ceea ce a dus numărul acestora în total la 100.000. Incluzând BMW i3 în flota de carsharing, se deschid astfel noi oportunităţi în acest sens.

În Londra, eCarsharing nu oferă doar avantajul decongestionării traficului urban şi a reducerii emisiilor. Utilizatorii au acces în centrul oraşului fără a fi nevoie să plătească faimoasa taxă londoneză, rezervată strict automobilelor cu motor cu ardere internă. Astfel, automobilele electrice au un argument suplimentar al costurilor foarte important.

Baza succesului programelor de eCarhsharign este colaborarea cu autorităţile locale. Cel mai important aspect în acest sens este disponibilitatea unor staţii de încărcare publice, precum şi locuri rezervate şi acces la locuri de parcare pentru automobile electrice şi flotei de carsharing. Aceasta este de importanţă majoră pentru un serviciu flexibil.
De aceea, DriveNow menţine un dialog constant cu municipalităţile. Informaţiile şi studiile cu privire la utilizarea BMW ActiveE, care este folosit în München şi Berlin într-un program extins de teste cu clienţi reali, reprezintă o bază foarte importantă pentru înţelegerea nevoilor de infrastructură de încărcare electrică.

Odată cu introducerea BMW i3 în flota din Londra, utilizatorii DriveNow au acces la aproximativ 12 staţii de încărcare pentru toată zona de operare. În Berlin, clienţii au deja acces la mai mult de 150 de staţii de încărcare. De la jumătatea anului 2016, acestea vor ajunge la 420, dintre care 20 vor fi de încărcare ultrarapidă, de curent continuu. Alte 700 de staţii pot fi instalate ulterior, dacă se dovedeşte a fi necesar. Consiliul municipal München a adoptat o decizie iniţială de a sprijini dezvoltarea de automobile electrice, care include şi dezvoltarea infrastructurii publice de încărcare. Mai mult, pentru 2015 este programat startul proiectului BMW i „Light and Charge”, care presupune instalarea de soluţii de încărcare pe stâlpii de iluminat.

P90184314

Articole similare