Home Știri Renault Zoe, disponibil în România de la 20.900 euro

Renault Zoe, disponibil în România de la 20.900 euro

de

Încadrat în segmentul clasei mici, Renault ZOE completează gama de vehicule electrice Renault, alături de Kangoo Z.E. și Twizy. Autonomia declarată se ridică la 210 km, conform măsurătorilor NEDC.

zoe009

Renault ZOE reprezintă vârful de lance al tehnologiei Z.E. (zero emisii) și al inovației Renault. Conceput ca vehicul 100% electric, ZOE mizează peun design exterior fluid și minimalist, în timp de ambianța interioară inspiră relaxare și stare de bine, pentru un condus cât mai confortabil. Noul model poate fi considerat un adevărat concentrat de tehnologie, pe parcursul proiectării modelului fiind depuse peste 60 de brevete de inovații, ce vizează uşurinţa utilizării, autonomia şi conectivitatea.

Motorul electric sincron cu rotor bobinat, cu o putere de 65 kW, furnizează instantaneu cuplul maxim de 220 Nm. Acceleraţiile şi reprizele sunt energice încă de la turaţii joase. Liniştea în timpul rulării şi acceleraţia liniară fac ca timpul petrecut la volan să fie mai plăcut. În funcție de parametrii prizei folosite, timpul de  încărcare al bateriile litiu-ion variază între 30 min (încărcare până la 80% din capacitatea maximă) și 9 ore (încărcare completă, dar utilizarea unei prize casnice obișnuite).

zoe014

Cu o autonomie reală ce variază între 100 km şi 150 km în funcţie de stilul de condus şi de condiţiile meteo, Renault ZOE poate susține fără nicio dificultate nevoile zilnice uzuale de transport. Această performanță este posibilă cu ajutorul sistemului „Range OptimiZEr”, care echipează toate versiunile Renault ZOE și care regrupează 3 inovaţii tehnice majore: sistemul de recuperare a energiei la frânare, de ultimă generaţie, pompa de căldură ce oferă un confort termic excelent în interior, păstrând autonomia vehiculului și anvelopele EnergyTM E-V, o inovaţie dezvoltată de Renault şi Michelin, notată cu calificativul maxim A, pentru rezistenţă la rulare aderentă pe sol umed.

zoe119

Perfect pentru zonele urbane, ZOE este și un vehicul care oferă un grad crescut de siguranță. Modelul a obținut 5* la testele internaționale EuroNCAP, și totodată punctajul maxim pentru siguranța pietonilor.

În România, Renault ZOE este disponibil în două versiuni: ZEN și LIFE. Prețurile de lista pornesc de la 16 855 € (fără TVA) pentru versiunea LIFE și 17 742 € pentru versiunea ZEN, la care se adaugă costul lunar de închiriere al bateriei.

zoe114

Articole similare