Home Știri BMW te ajută să găsești locuri de parcare

BMW te ajută să găsești locuri de parcare

de

Cu ajutorul proiectului de cercetare Dynamic Parking Prediction (predicţie dinamică a parcării), BMW Group prezintă o soluţie care, în viitor, va putea reduce timpul de căutare a locurilor de parcare libere de pe stradă.

P90184315

Împreună cu partenerul său INRIX, lider mondial în furnizarea de transport de informaţii şi servicii auto conexe, BMW prezintă un prototip de cercetare al acestei aplicaţii în cadrul TU-Automotive Detroit (anterior Telematics Detroit), unul dintre cele mai importante târguri pentru automobile conectate, ce are loc în perioada 3-4 iunie 2015. Sistemul va fi prezentat pe un BMW i3.

Soluţiile inteligente au demonstrat, în repetate rânduri, beneficiile automobilelor care au acces la surse de date externe, prin internet, de exemplu. O direcţie de dezvoltare a tehnologiei automobilelor conectate de la BMW este Connected Navigation (navigare conectată), unde sistemul RTTI Real-Time Traffic Information (informaţii în timp real despre trafic) ajută deja conducătorii să facă faţă provocărilor ridicate de traficul aglomerat. Se asigură un parcurs mai eficient, mai sigur şi mai confortabil prin alerte timpurii privind ambuteiajele şi prin informarea cu privire la rutele alternative. Acum, noul proiect de cercetare Dynamic Parking Prediction poate să prezică disponibilitatea locurilor de parcare prin utilizarea datelor de deplasare şi parcare de la flote auto. În acest fel, aplicaţia poate să scurteze căutarea unui loc liber de parcare pe stradă, în special în oraşe.

P90186385

În zilele de 3 şi 4 iunie 2015, nou sistem va fi prezentat într-un BMW i3 la standul INRIX. INRIX şi BMW îşi vor combina cunoştinţele pentru rafinarea ulterioară a prototipului de cercetare, pentru ca acesta să fie utilizat în final la automobilele de serie.

Cele mai noi soluţii reprezintă un exemplu al extinderii continue a activităţilor BMW Group în domeniul serviciilor inovatoare de mobilitate BMW i, prin fondul de venture capital BMW i Ventures. Parcarea este una din provocările principale ale condusului din prezent – motiv pentru care BMW Group oferă, din 2012, serviciul premium de parcare ParkNow. Acesta oferă clienţilor o modalitate simplă de căutare şi rezervare a locurilor de parcare din oraş, completată de opţiuni de plată fără numerar. Unul din partenerii în ParkNow este Parkmobile, lider mondial al furnizorilor de soluţii mobile de plată la cerere pentru parcări publice pe stradă.

 

Articole similare