Home Știri Chris Bangle crede că designul auto are nevoie de o schimbare

Chris Bangle crede că designul auto are nevoie de o schimbare

de

Chris Bangle, fostul designer-șef al BMW, spune că, astăzi, lumea auto are nevoie de o schimbare, dar nu există curaj pentru asta.

chris-bangle_100193705_m
Chris Bangle, omul care a revoluționat gama BMW la începutul acestui secol, susține că majoritatea problemelor designului auto provin din lipsa de curaj și de perspective. El îi acuză, într-un interviu acordat publicației Automotive News, pe designerii din ziua de azi de „manierism, adică de respect prea mare față de liniile clasice, și de lipsă de curaj pentru o inventa lucruri noi.

BMW Concept eDrive, primul pas spre X5 hibrid

„Este nevoie de o schimbare, însă ea pur și simplu nu se mai produce, spune el, adăugând că mulți designeri auto vorbesc despre inovație, însă mai nimeni nu transpune în realitate ceea ce zice. „Până şi conceptele de astăzi nu fac decât să anticipeze un nou model de serie. Se poate numi asta inovaţie? Clar, nu. Asta împiedică designul auto să treacă într-o nouă epocă“, crede Chris Bangle.

BMW i8 va parcurge 35 km în modul electric

Acesta exclude întoarcerea în fruntea unui departament de design al unui mare producător, în ciuda mai multor oferte primite de-a lungul timpului. „Activitatea mea este una care te consumă, pune presiune asupra spiritului tău creativ. Nu e ceva ce poţi face cu jumătate de normă. Ori te implici trup şi suflet, ori vei ajunge să greșești“, mai spune Bangle.

BMW M4 Coupé a fost prezentat înainte de Frankfurt

Chris Bangle s-a născut în statul american Ohio, în urmă cu 57 de ani. Între 1981 și 1985, a lucrat la Opel, apoi câțiva ani la Fiat, iar între 1992 și 2009, a lucrat la BMW, unde a influențat enorm designul întregii game a constructorului bavarez. Din 2009, Bangle s-a retras, având în prezent propria companie.

Articole similare