Home Știri Dacia are un nou director general în persoana lui Nicolas Maure

Dacia are un nou director general în persoana lui Nicolas Maure

de

Dacia are un nou director general în persoana lui Nicolas Maure, care îl înlocuiește pe Jérôme Olive de la 1 ianuarie 2014. Acesta din urmă va deveni director industrial al Renault pentru Regiunea Europa.

Nicolas Maure

Nicolas Maure, noul director general al Dacia

Nicolas Maure, noul director general al Dacia va prelua, de asemenea, și postul de director industrial al Renault pentru regiunea Euromed-Africa. 

Născut pe 22 aprilie 1960, Nicolas Maure este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris (ECP) și titular al unui MBA la Institut Européen d’Administration des Affaires (INSEAD).

Dacia a produs 100.000 de Sandero și Sandero Stepway

Între 1985-1987, Nicolas Maure a fost consultant la Boston Consulting Group (BCG). Cariera sa continuă în domeniul auto, în cadrul Valeo (1988-1993) și Faurecia (1993-2000). Își începe activitatea la Renault în 2000 ca Director Cumpărări piese și accesorii, devenind apoi director Plan Calitate și Director General al Société de Transmissions Automatiques. Între septembrie 2006 și august 2008, Nicolas Maure este Directorul Uzinei Mecanica Dacia. După perioada petrecută în România, devine Vicepreședinte pentru Mecanică al Renault-Nissan Purchasing Organization și Director Performanță Fabricație Renault.

Născut pe 8 decembrie 1957, Jérôme Olive a obținut diploma de inginer a Institutului Catolic de Arte și Meserii (ICAM).

Dacia Duster facelift – test în premieră

Cariera sa la Renault a început în 1982, la uzina de la Sandouville. În cadrul proiectelor R25 și R21, Jérôme Olive a ocupat diferite posturi în domeniul fiabilizării proceselor de fabricație și de mentenanță. În 1985 a preluat funcția de responsabil investiții și mentenanță la SBFM (Société Bretonne de Fonderie et Mécanique), apoi pe cea de Director de producție. În 1996, în calitate de șef al Departamentului de Caroserie, se ocupă de lansarea în fabricație a modelului Scénic 1 la uzina Renault din Douai. În 1999, devine Director Adjunct responsabil cu fabricația, preluând conducerea uzinei Douai la începutul anului 2004.În ianuarie 2010 este numit Director General Dacia și Renault România, iar din februarie 2013 cumulează și funcția de Director Industrial al Renault pentru regiunea Euromed-Africa.

Jerome Olive

Jérôme Olive

 

Articole similare