Home Motorsport Dacia își face apariția în Campionatul de Turisme suedez

Dacia își face apariția în Campionatul de Turisme suedez

de

Marca Dacia va fi reprezentantă în Campionatul de Turisme suedez cu un model realizat special pentru această competiție, dar care amintește de Logan.

Dacia STCC Suedia

Dacia STCC Edition preia grila față a celei de-a doua generații a Daciei Logan, dar, în afară de asta, nu există vreo legătură tehnică între cele două mașini. Modelul destinat competițiilor este propulsat de un V6 de 400 CP, cuplat la o cutie de viteze secvențială cu șase trepte, și poate să atingă o viteză maximă de 270 km/h. Sprintul de la 0 la 100 de km/h este realizat în 3 secunde. Propulsorul provine de la Nissan, la fel ca și în cazul mai vechiului Duster Pikes Peak.

Dacia Duster Adventure

De altfel, marca Dacia nu este la prima acțiune de promovare în competiții. Dacia s-a implicat și în Trophee Andros, unde a beneficiat și de aportul lui Alain Prost, iar un model special a concurat în competiția americană Pikes Peak. În România există Logan Cup, care a ajuns la ediția cu numărul 6, dar implicarea mărcii Dacia e mai mult simbolică. În plus, marca nu este prezentă cu o echipă proprie.

Dacia Lodgy Trophee Andros
Dacia Duster Pikes Peak
Dacia STCC Edition
Cursa STCC

Articole similare