Magazin Știri Video

(Video) DBS Concorde, un Aston supersonic

DBS Concorde, un Aston supersonic

DBS Superleggera Concorde Edition celebrează viteza, în toate formele sale. Dar mai ales cea supersonică, la 50 de ani de la primul zbor al avionului comercial franco-britanic Concorde.

De fapt, noua serie limitată – doar 10 exemplare vor fi construite și personalizate de Q by Aston Martin – își aduce tributul unei duble sărbători. Au trecut 50 de ani de la primul zbor al avionului care a rămas în istorie drept cea mai rapidă aeronavă comercială civilă, dar și 100 de ani de la apariția unuia dintre cei doi operatori de Concorde: British Airways.

DBS Concorde, un Aston supersonic

Drept urmare, cele 10 vehicule create de Q by Aston Martin în seria DBS Concorde au parte de culorile clasice British Airways pe anumite elemente de caroserie, precum „buza” spoilerului aerodinamic din față, extractorul aero din spate, sau eleronul de pe capacul portbagajului. Elementele unicat includ silueta Concorde pictată pe acoperișul din fibră de carbon, o reprezentare artistică a sa pe aripile față sau cunoscutul logo „Speedmarque” al British Airways.

Interiorul de pe DBS Concorde are parte de nuanțe inspirate din cele utilizate în cabinele aeronavelor BA, plafonul din Alcantara are parte de un desen „sonic boom”, iar parasolarul șoferului are chiar și un contor Mach (unitatea de măsură a vitezei sunetului). Pentru cei înamorați de cele mai mic detalii, divizia Q a avut grijă să includă și componente reale de pe Concorde – padelele sunt din titan extras din palele compresorului de pe Concorde…

Desigur, DBS Concorde nu are parte de motoare cu reacție, ci de un pământean V12 twin-turbo de 5,2 litri. Acesta dezvoltă 725 CP și 900 Nm, suficient pentru a purta supercar-ul britanic de la 0 la 100 km/h în doar 3,4 secunde, la 160 km/h în 6,4 secunde și apoi până la o viteză maximă de 211 mph (340 km/h).

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE