Home Știri Ferrari de colecție, dar și aniversări Citroen, în curând la Paris

Ferrari de colecție, dar și aniversări Citroen, în curând la Paris

de Aurel Niculescu

Parisul ar putea fi luna aceasta mai mutl decât oricând o destinație de succes pentru îndrăgostiții de automobile în general și pasionații de automobile clasice în special – RM Sotheby’s are un eveniment major în plan, în timp ce marca Citroen se pregătește de aniversări la 2018 Rétromobile Classic Car Show.

Deoarece orice Ferrari clasic are potențial de record înscris în ADN, să începem cu acest excepțional 166 MM Spider – model ce a participat la edițiile din 1953 și 1954 ale celebrei curse Mille Miglia, pe lângă alte competiții de pe cuprinsul mapamondului și care este al cincilea exemplar din doar 13 produse pentru anul 1953. În, plus, este singurul cu o caroserie Spider, și un model care pe lângă cariera din motorsport și-a făcut apariția inclusiv într-un film de la Hollywood – „The Racers” din 1955. În era modernă, Spider-ul a fost des întâlnit la concursuri din lumea întreagă precum Pebble Beach, Ferrari Historic Challenge sau Cavallino Classic. Cu un astfel de pedigriu, este logic că RM Sotheby’s se așteaptă ca evenimentul de pe 7 februarie de la Paris să aducă o sumă considerabilă pentru acest model – între 3,7 și 4,5 milioane de euro.


Cu ocazia 2018 Rétromobile Classic Car Show, desfășurat la Paris între 7 și 11 februarie, Citroen va marca două importante aniversări – 70 de ani de la debutul din 1948 al modelului 2CV, precum și jumătate de secol de la introducerea haiosului Mehari, în 1968. În cadrul evenimentului, Citroen va fi prezent inclusiv cu strămoșul lui 2CV – TPV din 1939 (Toute Petite Voiture) dar și cu două „opere de artă” mai năstrușnice. Mai exact, Stéphane Gillot, un artist și regizor TV a pregătit două „kit-uri” – câte unul pentru fiecare model – de piese ce seamănă cu cele folosite de copii pentru a construi modele la scară. Diferența este că Gillot și echipa sa de metalurgi folosesc piese adevărate de la 2CV și Mehari la scara 1 la 1…

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.