Home Știri Ford a repornit producția de mașini la Craiova

Ford a repornit producția de mașini la Craiova

de

Ford a repornit producția de mașini la Craiova, după ce aceasta fusese întreruptă din cauza cererii sub așteptări de pe piețele europene.

Ford Craiova

Uzina Ford de la Craiova asamblează în prezent 370 de unități B-Max în fiecare zi. Producția fusese întreruptă din cauza cererii slabe de pe piețele de export. “Producţia s-a reluat pentru luna noiembrie. Volumul este de 370 de maşini pe zi şi de 1.000 de motoare zilnic. Maşinile pleacă majoritar în Europa, peste 90%. Motoarele se vând în America, America de Sud, Africa”, a declarat Zoltan Brassai, directorul Ford România.

Ford oprește producția de la Craiova

Acesta mai explică și faptul că producătorul auto este nevoit să se adapteze rapid la situația din piață. “Nu mai sunt cincinale, ci există planuri lunare, săptămânale sau de o zi”, a declarat Zoltan Brassai. Producția de motoare nu a fost afectată în această perioadă.

De la lansare producției și până în prezent, Ford a produs la Craiova 100.000 de motoare de 1,0 l EcoBoost. Ford a lansat producția acestui model la Craiova în mai 2012, dupa o investiție de aproximativ 180 de milioane de euro.

Primele imagini cu viitorul Ford Ka

Ford Europa intenţionează să tripleze producţia anuală de vehicule echipate cu motoare pe benzină EcoBoost la aproximativ 480.000 până în 2015, de la 141,000 în 2011. Compania estimează că peste 300.000 din aceste vehicule vor fi echipate cu motorul EcoBoost de 1,0 l. Motorul produs în Bănie de Ford este disponibil în Europa pe 5 modele ale mărcii, însă oficialii companiei confirmau că până în 2014 acesta se va regăsi pe 11 modele.

 

Articole similare