Home Știri Ford introduce un al doilea motor în producţie, la Craiova

Ford introduce un al doilea motor în producţie, la Craiova

de

Planurile Ford de a extinde producţia de motoare la fabrica din Craiova s-au materializat prin intrarea în producţie a noului EcoBoost pe benzină, de 1,5 l.

2014-Ford-EcoBoost-Four-Cylinder-627x471

Noul propulsor, construit deocamdată doar la fabrica Ford din Craiova, va fi destinat gamei Mondeo, pentru pieţele din Europa şi China, şi gamei Fusion, în Statele Unite. Datele tehnice ale noii motorizări Ford sunt deocamdată o necunoscută, dar, conform surselor noastre, propulsorul EcoBoost va dezvolta între 150 şi 180 de CP, la fel ca şi mai vechiul EcoBoost de 1,6 l. Oficial, ştim doar că scăderea în cilindree vine la pachet cu reducerea emisiilor de CO2 şi a consumului de carburant cu 20%, conform celor spuse de oficialii Ford.

Blocul motor este realizat integral din aluminiu, iar o serie de inovaţii prezentate în premieră la propulsorul mai mic, de 1,0 l, vor fi disponibile şi pe noul turbo de 1,5 l, cum ar fi galeria de evacuare integrată în chiulasă şi contragreutăţile pentru echilibrare. Acesta din urmă va fi supraalimentat cu un turbocompresor, are injecţie directă şi distribuţie variabilă.

Primul Ford produs la Craiova, în test

Ambreiajul va fi controlat electronic, în premieră pentru gama Ford, iar pompa de apă va fi acţionată de cureaua de distribuţie. Sub capota lui Mondeo, noua motorizare debutează la finalul acestei luni, la Salonul auto de la Shanghai.

Articole similare