Home Știri Toyota contestă titlul de cea mai vândută mașină atribuit lui Ford Focus

Toyota contestă titlul de cea mai vândută mașină atribuit lui Ford Focus

de

În urmă cu doar două zile, scriam că Ford Focus a fost cea mai vândută mașină din lume, conform cifrelor publicate de compania de consultanță și analiză a pieței, Polk. Acum, Toyota contestă clasamentul.

toyota-corolla-range

Americanii de la Polk publicau în urmă cu două zile un clasament al vânzărilor la nivel mondial din care reieșea că Ford Focus a fost cea mai vândută mașină din lume în 2012, cu puțin peste un milion de unități comercializate.

Ford Focus, campion la vânzări

Aceste date sunt acum contestate vehement de japonezii de la Toyota, care spun că de fapt modelul lor Corolla ar fi cel mai vândut pe plan mondial. Disputa pleacă de la faptul că oficialii Toyota doresc ca în calculul privind cifrele de vânzări totale să intre și modelele strâns înrudite cu Corolla, cum ar fi Matrix și Auris. Astfel, familia Corolla ar fi fost comercializată în peste 1,6 milioane de unități.

Disputa este o reeditare a celei de la mijlocul anului 2012, când tot Toyota a contestat rezultatele publicate de IHS Automotive, care arătau că tot Focus era cea mai vândută mașină pe plan mondial.

Articole similare