Home Știri Furnizorii din România – 1% din achizițiile Pirelli la nivel mondial

Furnizorii din România – 1% din achizițiile Pirelli la nivel mondial

de

auto motor și sport a discutat cu Luigi Staccoli, Chief Purchasing Officer al producătorului de anvelope Pirelli, despre businessul companiei la nivel mondial și despre prezența în România.

Luigi Staccoli

Care este cea mai importantă cheltuială privind achizițiile realizată anual de Pirelli?

Cheltuielile pentru achiziționarea materiei prime reprezintă marea parte a cheltuielilor în grupul Pirelli.

Care este ponderea furnizorilor România în businessul Pirelli?

Momentan, furnizorii din România reprezintă doar 1% din achizițiile noastre.

Care sunt cei mai importanți furnizori ai Pirelli din România și în ce domenii activează?

În cea mai mare parte, reprezintă sectorul de utilități, servicii și materii industriale indirecte. Industria din România este într-o continuă dezvoltare, dar are nevoie de investiții importante pe partea de tehnologie pentru a putea fi considerată o țară în care furnizorii reușesc să ofere servicii de calitate premium conforme cu cerințele Pirelli.

Care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o companie pentru a putea deveni furnizor?

Criteriile care ne permit să evaluăm nivelul unui furnizor sunt: capacitatea sa de inovație, prezența globală, promptitudinea, raportul performanță/preț, sustenabilitatea și nivelul de risc.

pirelli-slatina

Producătorul de anvelope Pirelli deține în România, la Slatina, cea mai mare fabrică a sa la nivel mondial. În perioada 2013–2017, la Slatina este pus în aplicare un plan de investiții de 105 milioane de euro. La finele acestui an, capacitatea de producție a fabricii va ajunge la 10 milioane de anvelope și, conform planului de investiții, până în 2017, numărul salariaților va crește până la 3500. La Slatina se produc inclusiv pneuri de Formula 1.

Articole similare