Home Știri Guvernul francez va prelua controlul PSA, alături de Dongfeng

Guvernul francez va prelua controlul PSA, alături de Dongfeng

de

Guvernul francez și constructorul Dongfeng, deținut de statul chinez, vor face o majorare de capital în valoare de 3 miliarde de euro prin care vor prelua un procent egal de acțiuni la PSA.

i-408_1001pc044

Un acord cu privire la soarta PSA Peugeot-Citroen ar putea fi semnat în cursul acestei luni. Chinezii de la Dongfeng și guvernul francez vor prelua fiecare între 20 și 30% din companie. Astfel va fi realizată o majorare de capital în valoare de 3 miliarde de euro, scrie Automotive News Europe.

Dongfeng se arată interesat de PSA

Familia Peugeot va pierde controlul companiei fiind nevoită să renunțe la o parte din drepturile de vot (38,1% în prezent) și să reducă propriul pachet de acțiuni de la 25,4%, la o valoare care le va diminua foarte mult influența în companie.

Prima mașină chinezească de cinci stele la EuroNCAP

Majorarea de capital este în fapt o înțelegere politică între statul francez și cel chinez, acționar majoritar al Dongfeng. Afacerea include și o componentă investițională în parteneriatul dintre PSA și Dongfeng din China. O parte din banii destinați majorării de capital vor fi investiți în extinderea capacităților de producție din această țară.

Valoarea de piață a PSA Peugeot-Citroen este în prezent de 4,4 miliarde de euro, cele 3 miliarde injectate urmând să reprezinte peste 40% din noua structură de capital. GM deține în prezent 7% PSA, dar participația lor se va reduce procentual odată cu majorarea de capital.

Articole similare

Comentarii închise.