Home Știri Hyundai mărește producția europeană la 500.000 de unități pe an

Hyundai mărește producția europeană la 500.000 de unități pe an

de
Spy-Shots of Cars

Imaginea este un retus computerizat realizat de Automedia.

Hyundai Motor a finalizat proiectul de extindere al fabricii din Turcia, astfel că producția europeană va crește până la 500.000 de unități pe an.

Fabrica Hyundai Assan Otomotive Sanayi a fost construită în 1997, în Izmit, Turcia. Pe lângă fabricile din Coreea, aceasta reprezintă una dintre cele mai importante unități Hyundai din punct de vedere operațional. Cu o capacitate inițială de 60.000 de unități pe an, producția a fost extinsă, în 2007, la 125.000 de mașini pe an. Investiția recentă contribuie la o creștere de până la 200.000 de unități anuale, până în 2014. Noul aport tehnologic permite producția noului i10, dar și a modelului i20.

Succesul înregistrat de facilitatea Hyundai Assan Otomotive Sanayi, în care Hyundai a investit peste un miliard de euro a condus la dezvoltarea celei de-a doua fabrici europene Hyundai din Nošovice, Cehia. Noua unitate a demarat producția cu 114.000 de vehicule în primul an, iar în prezent, funcționează la capacitate completă, livrând 300.000 de unități pe an.

95% din autovehiculele Hyundai vândute către Europa sunt create și dezvoltate aici. Investiția recentă în fabrica Hyundai din Turcia va asigura, până la finalul anului, producția pe continent a 90% din unitățile destinate acestei regiuni.

Allan Rushforth, Senior Vice President și COO al Hyundai Motor Europe: „Extinderea capacității de producție pentru fabrica din Turcia demonstrează angajamentul Hyundai față de Europa. Unitățile noastre europene permit dezvoltarea unor modele adaptate pieței locale și, în același timp, oferă suport comunității și furnizorilor din Europa“.

Extinderea fabricii din Izmit, Turcia, a ajutat la crearea a 2804 locuri de muncă atât în interiorul unității de producție Hyundai Assan Otomotive Sanayi, cât și în rândul furnizorilor acesteia. Mai mult, Hyundai va produce anual alte 150.000 de autovehicule la  St. Petersburg, Rusia, livrând pentru piața locală și Europa de Est.

Articole similare

Comentarii închise.