Home Știri LeasePlan crește cu aproape 10%

LeasePlan crește cu aproape 10%

de

LeasePlan România a înregistrat, la finalul primului semestru din 2013, o cifră de afaceri de 20,9 milioane de euro, în creştere cu 9,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Bogdan Apahidean Director General LeasePlan_1

În privinţa portofoliului, compania a anunţat o creştere similară – 9,1% comparativ cu primele 6 luni din 2012 –, valoarea acestuia ajungând la 71,9 milioane de euro.

La finalul primelor 6 luni ale anului, numărul total de autovehicule aflate în administrarea LeasePlan era de 7575, în creştere cu 10,3% faţă de jumătatea anului 2012, compania deţinând o flotă proprie de 6760 de autovehicule.

Bogdan Apahidean, director general LeasePlan România: „Creşterea anunţată de LeasePlan este moderată, pe fondul unui număr restrâns de oportunităţi în prima jumătate a anului. Acest fapt, cauzat de reducerea consumului populaţiei care, în cascadă, afectează şi companiile deţinătoare de parcuri auto, este confirmat şi de scăderea accentuată a pieței auto noi (-26% în primul semestru). Suplimentar, piaţa de leasing operaţional a fost afectată şi de schimbările legislative din prima jumătate de an: limitarea deductibilității cu amortizarea în cazul autovehiculelor, dar şi introducerea timbrului de mediu“.

În prima jumătate a anului, valoarea investiţiei totale în autovehicule a fost de 12,8 milioane de euro, LeasePlan menţinându-se astfel în graficul estimării făcute la începutul anului, potrivit căreia va investi, în 2013, aproximativ 20 de milioane euro în achiziţia de noi autovehicule. De asemenea, conform propriilor estimări, compania şi-a păstrat în această perioadă poziţia de lider de piaţă.

Apahidean:„Pentru al doilea semestru, sperăm într-o revenire a pieţei, de aceea ne menţinem estimarea de a  atinge 8400 de autovehicule în administrare la finalul anului“.

LeasePlan România are în portofoliu peste 185 de companii din domenii precum industria energetică, servicii financiare, FMCG, industrie şi nu numai, printre acestea numărându-se: OMV PETROM SA, CEZ România, E.ON Moldova Distribuţie, Ursus Breweries, Coca-Cola HBC România şi Silcotub.

Articole similare

Comentarii închise.