Home Știri Hyundai ix35 Fuel Cell, primul vehicul produs în serie alimentat cu hidrogen

Hyundai ix35 Fuel Cell, primul vehicul produs în serie alimentat cu hidrogen

de

Hyundai Motor Company a livrat către orașul Copenhaga primele autovehicule de serie ix35 Fuel Cell, în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a primei stații de alimentare cu hidrogen din Danemarca.

Hyundai ix35 Fuel Cell

Hyundai ix35 Fuel Cell reprezintă prima producție mondială de serie a unui vehicul cu pilă de combustie pe bază de hidrogen, iar primele 15 unități au fost livrate către flota municipală a orașului Copenhaga. ix35 Fuel Cell nu produce emisii nocive, singurul tip de emisie generat fiind apa, astfel că utilizarea acestor vehicule susține inițiativa orașului Copenhaga de a reduce complet emisiile de carbon, până în anul 2025.

Hyundai i20 WRC, primele teste

ix35 Fuel Cell este echipat cu un motor electric de 100 kW (136 CP), ce permite vehiculului să atingă viteza maximă de 160 km/h. Două rezervoare pentru hidrogen, cu o capacitate totală de 5,64 kg, permit parcurgerea a 594 km cu un singur plin de combustibil. Alimentarea rezervorului cu hidrogen la capacitate maximă se efectuează în câteva minute.

Tehnologia pilei de combustie este dezvoltată în cadrul Institutului Tehnologic de Cercetare din Coreea, iar Hyundai planifică să construiască 1000 de ix35 Fuel Cell până în anul 2015, la fabrica de la Ulsan, Coreea.

Clienții de Hyundai ix35 primesc 5 ani de revizii gratuite

Începând cu 2011, Hyundai Motor a dezvoltat prototipuri pentru a treia generație ix35 Fuel Cell prin intermediul unei game extinse de inițiative, cu scopul de a crește notorietatea avantajelor propulsiei pe bază de hidrogen. De asemenea, aceste acțiuni susțin dezvoltarea unei rețele paneuropene a stațiilor de alimentare cu hidrogen, dar și evidențierea beneficiilor vehiculului atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat.

Hyundai ix35 Fuel Cell

 

Articole similare

Comentarii închise.