Home Știri În acest weekend are loc Concursul de Eleganță de la Sinaia

În acest weekend are loc Concursul de Eleganță de la Sinaia

de

Concursul de Eleganță de la Sinaia este cel mai prestigios astfel de eveniment organizat în România, strângând în fiecare an o gamă foarte variată de modele de epocă. Anul acesta va avea loc pe 27 iunie, iar între orele 10:00 – 18:00, urmând să înceapă cunoscuta defilare pe Bulevardul Carol I la ora 19:00.

Text: Andrei Nedelea

AFIS CES 2015

Ca structură, se desfășoară după modelul altor astfel de evenimente, iar distincțiile ce vor fi acordate sunt ,,Best of Show,’’ acordat de un juriu internațional, dar și premii pe grupe și ,,Premiul publicului.’’

Importanța acestui eveniment cu tentă istoric-automobilistică în oraș este de necontestat. Vlad Oprea, primarul urbei, afirma că ,,pentru Sinaia, acest eveniment reprezintă încununarea a peste o sută de ani de tradiție automobilistică. De patru ani, Concursul de Eleganță strânge în jurul său o comunitate de pasionați, oameni pentru care automobilele de epocă sunt opere de artă care trebuie privite și tratate ca atare.’’

A ținut să precizeze că ,,de la an la an, publicul s-a înmulțit iar aprecierile la adresa acestui eveniment au devenit din ce în ce mai numeroase. Îi felicit pe organizatori și sper ca, și anul acesta, evenimentul să adune publicul numeros și elegant pe care îl merită.”

Concursul de Eleganță de la Sinaia este unul dintre cele 38 de evenimente organizate anul acesta de Retromobil Club România (RCR), dar după spusele președintelui clubului, Bogdan Ciocoiu, este cel mai important din calendar.

Concursul se desfășoară sub patronajul Casei Regale a României.

 

Articole similare