Home Știri Land Rover alege Slovacia pentru construcția noii uzine

Land Rover alege Slovacia pentru construcția noii uzine

de

Cei de la Land Rover tocmai au anunțat alegerea locului de construcție a noii uzine de producție: Nitra, Slovacia. Se știa deja că grupul deținut de indienii de la Tata Motors este în căutare de loc potrivit pentru construcți, și că se dorea ca acest loc să fie într-un stat din Europa de est.
lrslovakia

S-au vehiculat și alte variante, cea mai puternică contracandidată fiind Polonia, dar acum cei de la Land Rover deja au semnat un acord preliminar cu autoritățile slovace și vor începe demersurile pentru a clarifica detaliile premergătoare construcției.

Dr Ralf Speth, Directorul General al Land Rover, a declarat că această mutare a companiei vine din dorința de a deveni un brand global, dar, evident și pentru a spori capacitatea de producție. În afară de Regatul Unit, cei de la Land Rover mai au fabrici și în India și China, iar încă una se află în proces de construcție în Brazilia.

Cât despre modelul care urmează să fie produs în Slovacia, cei de la Land Rover nu au dat niciun detaliu. Se speculează că ar fi vorba de noua generație de Defender, model ce acum se află în fazele finale de concepție și urmează să intre în producție până în 2018.

Articole similare