Home Știri Lear deschide o nouă fabrică la Iași

Lear deschide o nouă fabrică la Iași

de

Producătorul de componente auto Lear deschide o nouă fabrică la Iași în ianuarie 2014. Investiția companiei americane va crea 1500 de noi locuri de muncă.

Lear Iasi

Producătorul de componente auto Lear, specializat în producția de scaune și sisteme electrice, deschide o nouă fabrică în România. Aceasta va fi amplasată în apropierea orașului Iași și va crea 1500 de locuri de muncă. Inaugurarea unității de producție este programată pentru ianuarie 2014.

Mobility Networks se extinde în Europa de Est

Fabrica din Iaşi este cea de-a patra unitate deschisă de Lear în România. Compania mai deţine, la Piteşti şi Câmpulung, unităţi care se ocupă cu producția de sisteme electrice pentru autovehicule. Cei 1500 de angajaţi ai fabricii din Iaşi vor lucra într-o clădire ridicată de omul de afaceri ieşean Bogdan Piţigoi în parcul logisitic „Solo” de la Leţcani, din apropierea orașului.

Alegerea Iașiului de către compania americană are la bază faptul că orașul este un centru important pentru industria textilă din România. Noua fabrică va furniza scaune pentru autovehicule, cea mai mare parte a producției urmând să fie exportată. „Lear se află în plin proces de expansiune şi ne bucurăm să deschidem noua fabrică la Iaşi, cunoscut ca un centru major pentru industria textilă”, a declarat Gideon Jewel, preşedinte al diviziei Lear de scaune auto pentru Europa şi Africa.

35 de evoluție a sistemelor de asistență

Lear Corporation, cu sediul în Southfield, Michigan, SUA, are 113.000 de angajaţi în 36 de ţări şi este listată la bursa de la New York. Compania a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an vânzări de 12 miliarde de dolari, în urcare cu 11%, şi un profit de 631,2 milioane de dolari.

Earns-Lear

Articole similare