Știri Video

(Video) Maserati Levante Royale sau Nissan Navara AT32?

Maserati Levante Royale sau Nissan Navara AT32

Noul SUV ultra-luxos Maserati Levante Royale sau cărăușul aventurier Nissan Navara AT32?! O decizie grea, însă numai pentru clienții europeni. Între timp, peste ocean, General Motors are planuri de 2,2 miliarde de dolari pentru zona EV.

Noua ediție specială Maserati Levante Royale a debutat în fața publicului la un eveniment demn de statutul său „nobiliar” – la Cupa Mondială de Polo pe zăpadă. Constructorul italian intenționează să producă doar 100 de exemplare – însă va oferi tratamentul Royale nu doar pentru modelul SUV, ci și pentru sedan-urile Quattroporte și Ghibli. Seria limitată este inspirată direct dintr-un model din patrimoniul istoric al companiei – Quattroporte Royale din 1986.

Maserati Levante Royale sau Nissan Navara AT32

Cine își dorește mai modernele Levante, Quattroporte și Ghibli Royale va avea de ales și între propulsoarele V6 pe benzină sau diesel de 350, 430 sau 275 CP în cazul celui din urmă. Doar două nuanțe sunt disponibile pentru caroserie – Blu Royale și Verde Royale. Diferența este că Levante Royale primește jante de 21 inch Anteo, în timp ce sedan-urile vor avea modelul Titanium. Toate trei se bazează pe nivelul de echipare GranLusso și interiorul poate fi echipat cu piele Zegna Pelletessuta sau Pieno Fiore. Prețurile pornesc de la £78.900 pentru Ghibli, £85.300 pentru Levante Royale și £103.150 pentru eternul Quattroporte.

Maserati Levante Royale sau Nissan Navara AT32

America are imensele pickup-uri cu roți jumelate, însă Europa preferă aventurile mai discrete. Și, eventual, cu implicarea unor specialiști recunoscuți. Nissan, așa cum cere tradiția, s-a orientat încă odată către islandezii de la Arctic Trucks, experți off-road care au ajutat și la dezvoltarea precedentelor modele Navara Off-Roader AT32. Ediția limitată precedentă s-a dovedit un succes pentru constructorul nipon, astfel încât Nissan recidivează cu un nou model – acum și cu certificare WLTP și disponibilitate la nivelul întregii Europe.

Maserati Levante Royale sau Nissan Navara AT32

Și asta nu este tot, deoarece modelul AT32 a suferit multiple îmbunătățiri. De acum, structura de protecție de sub caroserie este realizată din aluminiu, iar terenul este „călcat” de noi pneuri de 31,6 inch de la Nokian care îmbracă jantele speciale de culoare negru satinat prevăzute cu valve duble. De la modelul anterior vin protecțiile din plastic și suspensia Bilstein – în timp ce versiunea N-Guard a reprezentat baza de pornire pentru nivelul de echipare. În plus, accesoriile opționale sunt orientate tot către off-road – blocaj electronic pentru diferențialul frontal și „snorkel” pentru o adâncime maximă a vadului de 800 mm.

Maserati Levante Royale sau Nissan Navara AT32

General Motors a dezvăluit noile sale planuri de electrificare a gamei – compania va demara producția unui model pickup complet electric la sfârșitul anului 2021. De asamblare se va ocupa cunoscuta locație „Detroit-Hamtramck Assembly Plant”, iar situl va deveni prima uzină GM convertită complet la producția de EV-uri. Compania promite să atace decisiv piața electricelor cu o viitoare „varietate de SUV-uri și modele comerciale EV.”

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta