Home Motorsport Napoca Rally Academy, lideră în clasamentul pe echipe din ERC Production Cup

Napoca Rally Academy, lideră în clasamentul pe echipe din ERC Production Cup

de

Barum Rally, Zlin 30-08 / 1-9 2013

Barum Czech Rally Zlin, etapa a opta din Campionatul European de Raliuri, a fost extrem de dificilă pentru piloții Napoca Rally Academy aflați la prima lor participare pe asfaltul din Cehia.

Totuși, Napoca Rally Academy și-a atins obiectivul principal: acela de a-și consolida poziția de lider în clasamentul pe echipe din ERC Production Cup.

♦   Marco Tempestini a adunat 18 puncte pentru echipă;

♦   Simone Tempestini a abandonat cu probleme tehnice în Cehia;

♦   Napoca Rally Academy va avea reprezentanți și în etapele din Polonia și Croația.

marco tempestini - barum rally

După două zile pe asfaltul din Cehia, la Barum Czech Rally Zlin, etapa a opta din Campionatul European de Raliuri, Napoca Rally Academy a pierdut doar opt puncte în duelul cu echipa Renault pentru prima poziție în clasamentul ERC Production Cup. „Știam că Barum Rally va fi o provocare dificilă pentru noi, experiența într-o astfel de etapă fiind crucială. A plouat în ambele zile, ceea ce ne-a îngreunat și mai mult misiunea“, a spus Marco Tempestini.

Lucio Baggio, copilotul echipajului NRA, a avut probleme cu vocea și, timp de două zile, nu a putut să țină ritmul cu ceea ce se întâmpla pe probe. „Am făcut doar două treceri pe probe la recunoașteri și era clar că nu putem merge în același ritm cu ceilalți. Faptul că Lucio a avut probleme cu vocea ne-a afectat și mai mult, dar vreau să-i mulțumesc pentru tot ceea ce a făcut. Știu că pentru el a fost unul dintre cele mai dificile raliuri și mă bucur că am ajuns împreună la sosire“, a mai zis Marco Tempestini, care a terminat etapa din Cehia pe locul 10 în ERC Production Cup și a adunat puncte importante pentru echipa NRA.

Provocare dublă pentru Napoca în Raliul Sibiului

Și pentru Simone Tempestini, etapa din Cehia a fost extrem de importantă în procesul de acumulare a experienței. Juniorul Napoca Rally Academy a fost mai rapid în prima zi decât Marco Tempestini și ar fi putut obține un rezultat mai bun dacă, în final, nu ar fi fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme la cutia de viteze. „A fost un raliu foarte dificil, dar care mi-a plăcut mult. E greu să mergi în același ritm cu piloții locali, dar tocmai de aceea încercăm să participăm la cât mai multe etape anul acesta. Este important pentru noi să căpătăm cât mai multă experiență pe suprafețe diferite, pentru a putea crește de la o etapă la alta. Îmi pare rău însă că nu am putut aduna puncte pentru echipă aici, a spus Simone Tempestini.

Obiectivul pentru Napoca Rally Academy este să rămână pe prima poziție în clasamentul pe echipe din ERC Production Cup până la finalul sezonului și, după etapa din Cehia, are un avans de 80 de puncte față de echipa Renault Sport. „Pentru noi a fost important să adunăm cât mai multe puncte aici, în duelul cu piloții Renault, ceea ce am și reușit. Vom continua programul nostru în ERC și sunt sigur că vom reuși să câștigăm primul titlu la echipe din ERC Production Cup“, a mai adăugat Marco Tempestini.

Piloții Napoca Rally, în puncte după prima zi din Turul Corsicii

Următoarea provocare pentru echipajele Napoca Rally Academy în Campionatul European de Raliuri este etapa din Polonia, programată în perioada 13–15 septembrie, unde vor lua startul Simone Tempestini și Dorin Pulpea. La sfârșitul lunii, în intervalul 26–28 septembrie, echipajele Marco Tempestini – Lucio Baggio, Simone Tempestini – Dorin Pulpea și Bogdan Marișca – Sebastian Itu vor lua startul în Raliul Croației.

Articole similare

Comentarii închise.