Home Știri Noua Toyota Aygo se lansează în România

Noua Toyota Aygo se lansează în România

de

Începând cu luna aceasta, noua Toyota Aygo se lansează pe piața din România printr-o serie de evenimente locale. Prețurile au fost deja anunțate.

Noua Toyota Aygo

Noua Toyota Aygo

Noua Toyota Aygo este disponibilă în variantele standard și Eco, din momentul lansării. Cea din urmă beneficiază de rapoarte mărite pentru treptele a patra și a cincea, anvelope cu coeficient redus de frecare în rulare (RRC), sistem Toyota Stop & Start și îmbunătățiri de ordin aerodinamic. Varianta standard obține o reducere a consumului de la 4,4 la 4,1 l/100 km față de generația precedentă, ceea ce se traduce într-o scădere cu 7 g/km a emisiilor de CO2, ajungându-se la valoarea de doar 95 g/km. Varianta Eco se comportă și mai bine, evidențiind un consum de 3.8 l/100 km și emisii CO2 de 88 g/km.

Din punctul de vedere al echipărilor, încă din standard, noua Toyota Aygo are dotări relativ generoase. Toate mașinile dispun de sistem audio cu radio AM/FM cu mufe USB și AUX, faruri cu lumini de zi (DRL) cu LED, sistem de control al stabilității vehiculului (VSC) și sistem de asistență la pornirea în rampă (HAC).

Toyota Aygo a debutat la Geneva

David Terai, inginerul-șef responsabil de noul AYGO, spune: „Principalul meu stimulent a fost crearea unei mașini de care oamenii să se îndrăgostească. În mod tradițional, atractivitatea mașinilor din segmentul A o constituiau practicitatea, dimensiunile compacte și prețul redus. Însă, adeseori, acestea nu erau atractive“.

Versiunea de echipare ‘x-play’ se află în centrul strategiei de gamă a noului AYGO. Aceasta formează baza pentru toate variantele de personalizare, constituind totodată fundația edițiilor speciale ‘x-cite’ și ‘x-clusiv’. Prețul special de lansare al versiunii de bază, X, cu caroserie în trei uși este 9237 de euro cu TVA. În România, pe lângă cele menționate mai sus, noua Toyota Aygo se comercializeză cu o garanție de 5 ani sau 160.000 km și cu Toyota Eurocare, programul de asistență rutieră valabil în toată Europa.

Articole similare