Home Motorsport Dublă istorică pentru echipa Hyundai în Raliul Germaniei

Dublă istorică pentru echipa Hyundai în Raliul Germaniei

de

Echipa Hyundai Shell World Rally a obţinut prima victorie din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), în Raliul Germaniei.

Thierry Neuville și Nicolas Gilsoul

Thierry Neuville și Nicolas Gilsoul

Thierry Neuville s-a impus pe specialele de asfalt din Germania, belgianul fiind secondat de colegul său de echipă, Dani Sordo, cei doi obţinând astfel o dublă istorică pentru echipa în mondialul de raliuri, în cea de-a nouă cursa de la debut. Înfiinţată în urmă cu 18 luni, echipa Hyundai Motorsport are sediul în Alzenau, la aproximativ 225 kilometri de cartierul general al Raliului Germaniei din Trier, iar rezultatul obţinut în acest weekend este cu adevărat remarcabil.

Desfăşurarea raliului a fost una de poveste şi a început cu un accident în shakedown, în care  maşina lui Thierry Neuville a fost aproape distrusă. După 18 ore de muncă, mecanicii echipei au rezolvat toate problemele şi belgianul a putut lua startul vineri dimineaţa în raliul pe care l-a câştigat apoi duminică după amiază. A fost un raliu dramatic, dar unul din care echipa Hyundai Shell World Rally a ieşit victorioasă.

Prima reclamă pentru noul Hyundai i20 a fost filmată la București

Neuville (#7 Hyundai i20 WRC, copilot Nicolas Gilsoul) a trecut repede peste incidentul de joi şi nu a mai comis nicio greşeală în cele trei zile din Raliul Germaniei. Duminică, înaintea ultimelor patru probe speciale, Neuville era în lupta pentru un loc pe podium, iar după abandonul celor doi piloţi aflaţi în faţa sa, a trecut pe prima poziţie în clasamentul general. Neuville şi-a păstrat concentrarea pe ultimele probe şi a reuşit să câştige prima etapă din carieră în WRC. Belgianul a mai obţinut şi două puncte suplimentare pentru performanţa din Power Stage, ultima probă a raliului, unde a terminat cu cel de-al doilea timp.

Şi Dani Sordo (#8 Hyundai i20 WRC, copilot Marc Martí) a avut o evoluţie bună în Raliul Germaniei, o etapă pe care a câştigat-o în 2013. Spaniolul, aflat la prima cursă din WRC după Raliul Argentinei din mai, s-a reacomodat repede cu maşina şi a obţinut timpi foarte buni pe probele speciale. La sfârşitul zilei de vineri se afla în lupta pentru un loc pe podium, dar sâmbătă a pierdut timp după o răsucire pe probă. Sordo a continuat raliul şi în final a reuşit să termine pe locul secund, după colegul său de echipă, acesta fiind primul său podium din 2014. Cu performanţa lui Dani Sordo, echipa şi-a asigurat şi prima dublă din istoria să.

Hyundai în Raliul Finlandei

Bryan Bouffier (#20 Hyundai i20 WRC, copilot Xavier Panseri) a luat startul în ultima zi din Raliul Germaniei conform regulamentului Rally 2, după ce pe ultima probă de sâmbătă a lovit un bolovan. Mecanicii au reuşit să repare maşina, dar din păcate francezul a ieşit în decor pe ultima specială a raliului şi a fost nevoit să abandoneze.

Echipa Hyundai Shell World Rally se afla în anul de debut din WRC şi acesta este un sezon în care principalul obiectiv este să acumuleze cât mai multă experienţă. Prima victorie şi prima dublă totodată a venit surprinzător, dar echipa este acum şi mai motivată să continue progresele făcute în Campionatul Mondial de Raliuri.

Clasament general – Raliul Germaniei 2014

1. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC)  3:07:20.2

2. D. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 WRC) +40.7

3. A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +58.0

4. E. Evans / D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +1:03.6

5. M. Hirvonen / J. Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +1:10.5

6. M. Østberg / J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:22.7

7. M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +4:52.8

8. D. Kuipers / R. Buysmans (Ford Fiesta RS WRC) +9:18.1

9. P. Tidemand / E. Axelsson (Ford Fiesta R5) +11:35.4

10. O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta R5) +11:37.2

 

Articole similare